Betmenu, treba ti veći plašt!

Studenti fizike

Betmenu, treba ti veći plašt!

Stil -
ukoliko maskirani zaštitnik skoči sa 150 metara visoke zgrade, raspon njegovog plašta koji bi iznosio 4,7 metara mogao bi da mu omogući letenje od nekih 350 metara

LONDON - Maskirani borac za pravdu - Betmen morao bi da nabavi veći plašt kako bi preživeo sletanje na zemlju, upozorava grupa britanskih studenata fizike.

Četiri studenta Univerziteta Lester izračunala su da bi Betmen mogao da iskoristi svoj plašt kako bi lebdeo, kao što je to urađeno u filmu "Betmen počinje", ali da bi njegovo sletanje bilo fatalno.

Čovek šišmiš vraća se u bioskope krajem meseca filmom "Uspon Mračnog viteza" i studenti kažu da bi Betmen trebalo da se uzdrži od sličnih pokušaja letenja iznad Gotama.

"Ako Betmen želi da preživi borbu, biće mu neophodan mnogo veći plašt", rekao je jedan od studenata Dejvid Maršal. "Ili, ako ne želi da menja stil, trebalo bi da se okrene nekom avionu ili motoru kako se ne bi slupao na zemlju", dodao je on.

U studiji pod nazivom "Putanja padajućeg Betmena" grupa tvrdi da ukoliko maskirani zaštitnik skoči sa 150 metara visoke zgrade, raspon njegovog plašta koji bi iznosio 4,7 metara mogao bi da mu omogući letenje od nekih 350 metara.

Betmen bi, međutim, tada dostigao brzinu od 109 kilometara na sat i u zemlju bi udario brzinom od 80 kilometara na sat što bi moglo da bude fatalno po njega.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track