Kira Najtli: Namerno ne igram u holivudskim hitovima

Zvezda Pirata sa Kariba

Kira Najtli: Namerno ne igram u holivudskim hitovima

Stil -
Volim blokbastere ali nisam spremna na pažnju koja ide uz njih. Nigde nisam mogla da izađem bez tate, brata ili dečka... Pomislila sam, odrasla sam žena i ne mogu nigde sama, kaže glumica

NJUJORK - Britanska glumica Kira Najtli otkrila je da je svesno odlučila da ne glumi u blokbasterima jer ne može da se izbori sa pažnjom koju takvi filmovi izazivaju.

"Na kraju dođe do toga da mislite 'Kakav film bih mogla da snimim koji bi mi omogućio da živim normalnim životom'. A takvi filmovi (blokbasteri) to onemogućavaju", rekla je zvezda serijala "Pirati sa Kariba".

"Postala sam svesna koliko sam se žalila na to a ne možete da se žalite zbog pažnje koju dobijate a istovremeno snimate filmove koji tu pažnju bude. Ja zapravo volim blokbastere ali nisam spremna na pažnju koja ide uz njih", rekla je glumica magazinu Empajr.

Glumica iz filmova "Pokajanje" i "Gordost i predrasuda" objasnila je da su paparaci prilično nasrtljivi i neprijatni za svakog ko je sa njom kako bi izazvali rekaciju. "Paparaci su počeli da verbalno napadaju svakog tipa sa kojim sam kako bi izazvali reakciju. Novac koji dobijaju za te fotografije je toliko ludački da je postalo opasno kada vas prate ulicom ili u kolima i nigde nisam mogla da izađem bez tate, brata ili dečka".

"Pomislila sam: 'Odrasla sam žena i ne mogu nigde sama'. To je potpuno nenormalno i zbog toga sam odustala", rekla je Najtli.

Ona je dodala i da javne ličnosti jesu javne ali da bi manekenke koje reklamiraju neki proizvod ili glumice koje se pojavljuju u nekom velikom filmu ipak trebalo da imaju privatan život.

"Mislim da nije normalno da manekenka koja reklamira neki proizvod ne može na miru da prošeta ulicom i oseti se bezbedno ili da glumica čija je fotografija na bilbordu ne može da ode i kupi tampone a da je masa ne prati", rekla je Najtli.

Ova 27-godišnja glumica trenutno glumi Anu Karenjinu u novoj adaptaciji istoimenog romana Lava Tolstoja i kaže da joj je to "definitivno najteža uloga koju je igrala".

"Osećala sam pomalo da je Tolstoj mrzi, da je osuđuje. Zanimljivo je igrati takav balans u liku. Ne želim da ona bude žrtva. Želim da igram nekoga sa svim licima koja joj je on dodelio. Zanimljivo je razmišljati o tome da li je ona heroina ili antiheroina", rekla je Kira Najtli.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track