Izlečite opekotine prirodnim preparatima

Izlečite opekotine prirodnim preparatima

Stil -
Ne pamtimo kad su poslednji put izmerene ovako visoke temperature. Ako se sunčate u najtoplijem delu dana, veće su šanse da izgorite

Spas iz kuhinje.Sigurni smo da znate da od 11 ujutro do kasnih popodnevnih sati treba izbegavati sunce i da bi trebalo da se što više mažete kremom za sunčanje.Ipak, ovaj put se niste pridržavali tih pravila i završili ste s opekotinama, koje vas užasno bole. Šta uraditi u ovako neprijatnoj situaciji?Postoji nekoliko narodnih lekova, koji će vam pomoći da izlečite opekotine i bolnu crvenu kožu, i to zahvaljujući sastojcima koji vam se nalaze pri ruci.

♦ Mleko i jogurt - punomasno meko može smiriti upalu. Vlažnu krpicu dobro natopite mlekom i držite najmanje 20 minuta na ugroženom području.

♦ Soda bikarbona - pruža veliku pomoć kod opekotina od sunca. Kako? Rastopite jednu kašiku sode u čaši vode, pa tkaninu natopite u toj tečnosti i stavite na opekotinu.

♦ Voda - pijte što više vode kako bi se koža brže oporavila.

♦ Med - na kritično područje nanesite tanak sloj prirodnog meda i upala će brže proći.

♦ Čaj - napravite zeleni čaj i natopljenom kesicom nekoliko puta premažite bolna mesta.

♦ Aloe vera - sve što vam je potrebno jeste sveža biljka. List presecite napola, pa sok koji ste iscedili iz njega namažite po koži.

♦ Orašasti plodovi - grickajte ih, jer sadrže zdrave masnoće, koje ublažavaju upalne procese na koži.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track