Najnovije vesti

Najveće greške kod uređenja kuhinje

Najveće greške kod uređenja kuhinje

Stil
Kuhinjske elemente nikad ne spuštajte skroz do poda, ne preterujte sa detaljima, a šporet nikako ne postavljajte kao zasebnu celinu

Skockajte kuhinju da biste s uživanjem provodili vreme u njoj!Kad je reč o kuhinjama, pravilo broj jedan je da uvek pažljivo birate kvalitetne kuhinjske elemente, koji će izdržati bezbroj otvaranja i zatvaranja. I kad je reč o beloj tehnici (šporet, zamrzivač, mašina za pranje posuđa, mikrotalasna rerna...), važi isto pravilo - što su kvalitetniji, duže i bolje će vas služiti. Te dugoročne investicije uvek su isplative, a mi vam nudimo još nekoliko saveta vezanih za sređivanje kuhinje, koje su osmislili dizajneri enterijera.DA: Birajte kuhinjske elemente koji su zabavni i kreativniNE: Ne budite monotoniNajbolje kuhinje imaju „dušu“, tople su i prijatne za oko. Zato se potrudite da kuhinjski elementi ne budu jednolični, a mogu biti i u nekoj veseloj boji. Slobodno se poigrajte detaljima, ali nemojte preterivati. Najvažnije je da se u ovoj prostoriji žena uvek oseća prijatno.DA: Najsigurniji su kuhinjski aparati bele bojeNE: Preterati s aparati ma u boji metalaDetalji u boji metala mogu biti veoma lepi jer izgledaju moderno. Međutim, kao i kod svakog dobrog uređenja, treba znati meru. Previše takvih detalja u kuhinji učiniće je neujednačenom i malom. Ovo naročito važi za ogromne zamrzivače, jer ako jedino on sija, ostatak kuhinje bi mogao baciti u senku.

Šta se sme, a šta neDA: Podignite elemente do plafonaNE: Kuhinjski elementi spušteni preniskoUkoliko su spušteni skroz do poda, skupljaće prašinu, a vama će biti dostupan prostor za gomilanje nepotrebnih stvari.

DA: Neka pult uvek bude pored šporetaNE: Postavljati rernu kao posebnu celinuGde ćete izvaditi kolač iz rerne? Logično, na najbliži pult. Zato se pobrinite da oko šporeta uvek imate dovoljno radnog prostora i da ga nikad ne stavite kao zasebnu celinu oko koje se ništa ne nalazi.

DA: Ostvarite utisak prozračnostiNE: Pretrpavati zidoveRealno, retko postoji potreba da se cela prostorija zatrpa kuhinjskim elementima. Zato je veoma važno postići ravnotežu između prostora za skladištenje, funkcionalnosti i estetike, koja je u ovom slučaju veoma bitna.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...