ŽENA SA STAVOM: Eksplozija boja u Vestvud stilu

ŽENA SA STAVOM: Eksplozija boja u Vestvud stilu

Stil -
Slobodna žena je ekološki osvešćena i pre svega ostaje dama, očigledan je stav kraljice pank kroja
1 / 4

Moderna žena je pre svega žena sa stavom - poruka je utkana u modele nove kolekcije kreatorke Vivijen Vestvud. Slobodna žena je ekološki osvešćena i pre svega ostaje dama, očigledan je stav kraljice pank kroja.

U svom eklektičnom stilu, najveća pank kreatorka današnjice prikazala je vatromet jarkih boja koje su u službi ekscentričnih, ali, ipak, nosivih modela. Kreacije su prilagođene isticanju ženstvenosti moderne ratnice, ali nikako sukobljavajući se sa ekologijom.

Crni i komadi mirnijih boja opšiveni su šljokicama, ali su smelijih krojeva, a prednjače izuzetno kratki šortsevi i plitki izazovni korseti.

Polazna tačka krojenja korseta i suknji negde je otkrivena u romantičnim modelima popularnih pedesetih i šezesetih godina prošlog veka. Kombinovanjem takvih retro elemenata sa modernim principima senzualnosti dobijeni su komadi namenjeni romantičnoj, ali samouverenoj devojci.

Jarke boje stvaraju dinamiku oprečnim kombinovanjem, na primer, zelena koja je nasuprot crvenoj ili roze.Koloristički princip je dosledan i na polju šminke, pa su oči u kontri sa usnama.

Iscrtane „mačkastom linijom" koja asocira na Zlatno doba Holivuda, modernu notu dobijaju upotrebom tirkizne senke koja, kao i na toaletama, igra optičku igru sa crvenim i jarkoroze tonovima na usnama modela, prenosi RTS.Za kompletnu stilizaciju neophodan je šešir koji će modernoj ženi dati neprolaznu damsku crtu, neizostavnu u svakoj kolekciji Vivijen Vestvud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track