Dorotina haljina za pola miliona dolara

Aukcija

Dorotina haljina za pola miliona dolara

Stil -
Plavo-beli kostim koji je Garlandova nosila u filmu iz 1939. godine biće ponuđen na aukciji na Beverli Hilsu idućeg meseca

LOS ANĐELES - Haljina koju je Džudi Garland nosila u filmskom klasiku "Čarobnjak iz Oza" mogla bi da bude prodata na aukciji za pola miliona dolara, smatraju akcioneri.

Plavo-beli kostim koji je Garlandova nosila u filmu iz 1939. godine biće ponuđen na aukciji na Beverli Hilsu idućeg meseca, saopštila je aukcijska kuca "Džulijens"

"Džulijens" procenjuje da će kostim biti prodat za 400.000 do 600.000 dolara.

Predsednik aukcijske kuće Daren Džulijen rekao je Rojtersu da haljina, koju je dizajnirao čuveni kostimograf MGM-a Ejdrijan, nije prikazana u javnosti od kada je prodata na Kristijevoj aukciji 1981.

"Reč je o jednom od ključnih komada koji će kolekcionari iz celog sveta tražiti", rekla je stručnjak za pop kulturu Lora Vuli.

"To je komad koji svi odmah prepoznaju".

Haljina će pre aukcije biti izložba u "Džulijansu" od 5. do 8. novembra.Na dvodnevnoj aukciji 9. i 10. novembra naći će se i bela haljina koju je Elizabet Tejlor nosila u filmu "Mesto pod suncem" koja je procenjena na 20.000 do 30.000 dolara, kao i triptih Sesila Bitona koji je visio u domu Merilin Monro u Njujorku i koji je procenjen na 35.000 do 40.000 dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja