Vreme je za kićenje jelke

Praznici nam stižu

Vreme je za kićenje jelke

Stil -
Ovaj ritual jedan je od najdražih porodičnih običaja, u njemu naročito uživaju deca, a vikend pred nama je pravo vreme da u dom unesete praznično raspoloženje

Nezaobilazan ukras.Novogodišnja jelka ranije se kitila orasima, jabukama, suvim kolačićima i ukrasima koje su domaćice same pravile, a danas se nepotrebno troše velike količine da bi drvo bilo u trendu. Svake godine se izmišljaju raznorazne boje koje treba da dominiraju na jelci, a mi vam savetujemo da ovaj put zaboravite na sve to i da iskoristite ukrase koji su vam ostali od prošle godine, kupite nekoliko novih i svetleće lampice i pustite mašti na volju...

Lampice

Svaka jelka je mnogo lepša, naročito uveče, kada na njoj svetlucaju lampice u boji koju najviše volite - i one su prva stvar koju treba staviti na jelku. Postavljaju se tako da sijaju od unutra ka ka spolja i sa njima nikada ne možete preterati. Kupuju se kod Kineza i ne koštaju više od 300 dinara.

Raznobojne trakice

Trakice, koje najčešće imaju oblik grana jelke, postavljaju se u oba pravca - horizontalno i vertikalno, i veoma je važno da budu ravnomerno raspoređene i idealne za popunjavanje rupa na jelci.

Klasični ukrasi

Uvek se postavljaju na kraju. Prvo se stavlja onaj najveći i najlepši na vrh jelke, a zatim se ređaju svi ostali. Oni mogu biti isti, ali ako imate decu, ipak se vodite devizom „što šarenije i raznovrsnije - to bolje“. Osim klasičnih okruglih, popularni su i ukrasi u obliku životinja kao što su ptičice i jeleni, kao i anđeli u različitim bojama.

Najdraže uspomene

Jedna od ideja je i da izradite fotografije svoje porodice u crno-beloj verziji, zalepite ih na srebrnu podlogu i okačite na jelku. Ovo može da izgleda izuzetno originalno i vrlo dekorativno u kombinaciji sa šarenim ukrasima.I ne zaboravite najvažniju stvar - praznici služe da širimo ljubavi i pozitivno raspoloženje svima koji su nam dragi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track