BLIZNAKINJE: Andrija Pejić isti mama
Foto: Instagram

Kao jaje jajetu

BLIZNAKINJE: Andrija Pejić isti mama

Stil -
Gospođa Savić je u mladosti izgledala potpuno isto kao što sada izgleda njen sin

Top model Andrej Pejić je na Instagramu objavio sliku iz mladosti svoje mame Jadranke Savić. Sličnost je zapanjujuća. Tolika da se po internetu šire komentari da je Pejić stavio svoju fotografiju.Gospođa Savić u mladosti je izgledala potpuno isto kao što sada izgleda njen lepi sin, a Pejić tvrdi da je upravo od mame "skinuo" i svoj današnji stil. Mamina slika je iz 70-ih. Danas više nimalo ne liči na plavokosu lepoticu iz toga doba.

Otkad se pre nekoliko godina pojavio u modi Andrej Pejić je enigma. Prvo se činilo da je reč o prelepoj devojci, ali kada se otkrilo da je androgeni mladić, modni svet je poludeo.

Andrej je preskočio sve stepenice i lansirali su ga pravo na vrh. Pokupio je najbolje poslove pred nosevima i ženskim i muškim top - modelima. Obožavaju ga urednici svih najjačih modnih časopisa.

Jednom je o svom izgledu rekao: "Ja ne odlučujem da ću jedan dan izgledati kao muškarac, a drugi kao žena. Želim da izgledam kao ja, a sviđaju mi se neke ženske stvari."

Andrej je veoma vezan za mamu i brata Igora. Ona je jednom prilikom ispričala: “Sa pet ili šest godina Andrej je pokazivao više interesa za to kakva mu je kosa nego za bilo što drugo, već je tada pokazivao svoju jaku žensku stranu. Kad bismo mu kupovali figurice superheroja, mislim da su tada bili popularni Rendžersi, tražio je ženske figurice, roze uniformu ili nešto tako.”

Andrej se, kaže njegova mama, uvek radije družio s devojčicama i nije se slagao s bratom zainteresovanim za fudbal i karate.

“Bio je zlatno dete koje je eksplodiralo kao tinejdžer. Od mirnog, povučenog deteta, uzornog đaka, divnog sina i unuka, pretvorio se u tinejdžera koji je hteo sve da proba, da eksperimentiše, menjao je boju kose u roze pa u crnu, izlazio do kasno u noć. Prvo mi se to nije sviđalo, ali kasnije sam mu davala savete o kozmetici”.

Najviše se bojala da sredina ne počne da ga kažnjava jer je drugačiji.I danas joj se diže pritisak kad čita negativne i homofobične komentare o njemu. On joj je zabranio da ih čita. Nikada nije posumnjao u svoj izbor.

Danas Andrej Pejić to zna da artikuliše: "Nemam jak urođeni identitet, identifikujem se s onim što jesam. Moj rod je otvoren umetničkoj interpretaciji. Činjenica da ljudi to koriste u kreativne i marketinške svrhe je kao da imate veštinu koju koristite da zaradite novac. To je sve."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track