Nega kože po krvnim grupama

Lepota i zdravlje

Nega kože po krvnim grupama

Stil -
Različitim krvnim grupama odgovara različiti stil ishrane, pa tako postoji veza s kožom, njenim zdravljem i lepotom

Za lepotu kože u velikoj meri odgovorna je krvna grupa, koja određuje tip vaše kože, kao i način njene nege.

Da li ste znali i da način nege kože zavisi o krvnoj grupi koja teče vašim venama?

Možda će vam se ovo učiniti kao vrlo nekonvencionalan pristup, jer je na prvi pogled veoma teško pronaći sličnost između krvne grupe i nege kože, ali naše telo je vrlo kompleksan organizam.

Činjenica je da različitim krvnim grupama odgovara različiti stil ishrane, pa nije ni čudno da postoji veza s kožom, njenim zdravljem i lepotom.

Dakle, ako mislite da bi vaša koža mogla da izgleda lepše, potrebno je početi od same ishrane prema krvnim grupama, ali i spoljašnjom negom.

Krvna grupa AŽene koje imaju krvnu grupu A imaju kožu s vrlo malim porama koja je manje sklona znojenju i nema probleme s previše masnoće. Može se reći da osobe s krvnom grupom A imaju nešto hladniju kožu. Treba promišljeno nanositi kozmetičke preparate, jer previše preparata može da znači preveliki stres za kožu i zapušavanje pora.

Za ovaj tip kože preporučuje se korišćenje maslinovog ulja, kao zasebnog kozmetičkog preparata, ali i kozmetike na bazi maslinovog ulja, jer upravo ona ima vitamine koji će najbolje negovati kožu. Korištenje rafiniranog ulja koje je pročišćeno će koži pružiti sve potrebne masne kiseline, zbog čega će koža postati glatka i mekša.

Što se šminke tiče, koristite lagane pudere, posebno one koje koristite kao podlogu, jer je vaša misija da prekrijete eventualne nedostatke i naglasite lepotu i zdravlje vaše prirodne kože. Ako ste neispavani, najbolje je koristiti bazne pudere koji u sebi imaju efekat prirodnog sjaja. Što se tiče ostale šminke za osobe s krvnom grupom A, najbolje funkcionišu svetle, sjajne senke za oči, što će izazvati mnogo bolji efekt zbog povećane vlažnosti očiju.Krvna grupa BOve osobe imaju vrlo osetljivu kožu, koja je sklona vrlo čestim promenama, zbog spoljašnjih i unutrašnjih uticaja.S obzirom da je metabolizam osoba s krvnom grupom B nešto brži, postoji mogućnost lakšeg mašćenja kože, pa se zbog toga preporučuju sredstva za čišćenje koža koja su blago kisela. Naime, pH tih osoba kreće se između 4.8 i 5.6 što znači da ide prema kiselom stanju, a korišćenje sredstva za čišćenje kože koja isto imaju blago kiselu bazu će dati najbolji efekat.

Piling lica se preporučuje, ali blagi, bez velikih grubih čestica zbog osetljivosti kože. Kada radite piling vrata učinite to pokretima gore-dole, jer ćete time poboljšati prirodni tonus kože. Preporučuje se izbegavanje pilinga područja oko nosa jer ono je najčešće vrlo osetljivo.

Osobama s krvnom grupom B najviše odgovaraju zlatne nijanse pudera i rumenila, kao i druge tamne zlatne i smeđe nijanse. Kada nanosite bazni puder, upotrebite onaj koji će posvetleti vaš ten, pa na njega nanesite zlatnu nijansu mineralnog pudera u prahu koji će vašem licu dati čisti zlatni sjaj. Rumenilo može varirati od tamnijih roze nijansi do već pomenutih zlatnih i bronzanih. Za senku odaberite zlatno-smeđe i slične tople boje, kao i maskaru za volumen i produženje trepavica.

Krvna grupa ABOsobe koje nose u sebi ovu vrlo retku krvnu grupu može se reći da mogu biti vrlo srećne u svojoj koži. Naime, koža osoba s krvnom grupom AB ima vrlo veliku sposobnost prilagođavanja različitim uslovima, i vrlo dobro se prilagođava pojačanom sunčevom zračenju. Negativna strana ove vrste kože je da se nešto ranije mogu videti znakovi zrelosti i starenja.

Kada je reč o nezi kože, treba staviti naglasak na prirodnu kozmetiku. Prvenstveno, izbegavajte umivanje u tvrdoj vodi. Ako je ikako moguće koristite izvorsku vodu, ali s obzirom da to ne zvuči ni malo realno, nabavite dobar sprej za lice s mineralnom vodom.

Prvenstveno treba izabrati kvalitetni bazni puder i korektor koji će zajedno prekriti sve eventualne nesavršenosti na koži. Pazite da on bude u nijansi vaše kože ili samo za nijansu tamniji, dok korektor ne sme da odstupa od vaše prirodne kože. Ukoliko imate probleme s bubuljicama, korektor nanesite i utapkajte prstima, a ako su bubuljice upaljene i izbočene, osim korektora u boji kože, koristite prvo zeleni korektor kako biste neutralizovali crvenilo. Što se tiče ostale šminke, održavajte što prirodniji imidž, s blagim pastelnim bojama.Krvna grupa 0Za kožu osoba koje nose u sebi krvnu grupu 0, najvažniji je dobar san svaku noć, barem osam sati, jer to je vreme kada se koža najbolje obnavlja. Takođe, ako je ikako moguće, osobama s krvnom grupom 0 se preporučuje popodnevna dremka, između 40 i 50 minuta, nikako duže od toga. Ako to uspete, sigurno nećete imati toliko problema s kožom, kao što je to možda sad slučaj, zbog proširenih pora, pojačanog mašćenja, odnosno isušivanja.

Potrebno je izbegavati sredstva za čišćenje lica na bazi pene, jer ona previše isušuje kožu, što će uzrokovati prekomerno mašćenje. Umesto toga koristite blage kreme ili gelove za čišćenje. Koristite kreme i druge kozmetičke preparate koje u sebi imaju zaštitni SPF faktor, jer koža ima vrlo loše mogućnosti zaštite protiv UV svetlosti.

Osobe s krvnom grupo 0, ne bi trebalo toliko pažnje da posvete bojama pudera, senki i rumenila, koliko samom senčenju i naglašavanju određenih crta lica. To je najjednostavnije uraditi olovkom za senčenje. Njom naglasite sve glavne crte lica, a nakon kompletnog nanošenja pudera, vaše lice će dobiti izraženije i definisanije konture.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track