Brod u potrazi za avionom u kojem je bio Misoni

Nestao sa radara

Brod u potrazi za avionom u kojem je bio Misoni

Stil -
Specijalan okeanografski brod krenuo je ka Venecueli kako bi pretražio dno okeana u potrazi za nestalim avionom sa šest putnika među kojima je bio i Vitorio Misoni, direktor italijanske modne kuće "Misoni"

KARAKAS - Specijalan okeanografski brod krenuo je ka Venecueli kako bi pretražio dno okeana u potrazi za nestalim avionom sa šest putnika među kojima je bio i Vitorio Misoni, direktor italijanske modne kuće "Misoni", saopštila je vlada Venecuele.

Brod je krenuo iz Luizijane i stići će u Venecuelu početkom februara, preneo je AP.

Avion tipa BN-2 Islander je 4. januara nestao sa radara ubrzo po poletanju sa ostrva Los Rokos, a trebalo je da doputuje u Karakas koji je samo 140 kilometara udaljen od tog ostrva.

U avionu su bili i supruga Vitoria Misonija, Mauricija Kastiljoni, dvoje njihovih prijatelja Italijana i dvojica članova posade iz Venecuele, a kasnije se ispostavilo da pilot nije imao validnu dozvolu za letenje.

Italijanska ambasada u Karakasu je ranije saopštila da je utvrđeno mesto na kome se srušio avion, ali da je u toj zoni okean dubok 2.000 metara, što je "prevelika dubina za mnoge dostupne instrumente".

Ambasador Paolo Serpi je rekao da je okeanografski brod u vlasništvu jedne međunarodne kompanije i da su italijanski i venecuelanski zvaničnici zajedno zatražili njegovo angažovanje.

On je najavio da brod neće tragati samo za ovim avionom već i za još jednim.

Pre tačno pet godina na istom mestu je nestao avion sa 14 ljudi od kojih osam Italijana, koji se takođe vraćao sa arhipelaga Los Rokes. Ostaci tog aviona nikada nisu pronađeni.

Arhipelag Los Rokes, koji čini nekoliko desetina ostrva oko 150 kilometara od obale Venecuele, jedna je od najpopularnijih turističkih destinacija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track