Ešton Kučer oživeo Stiva Džobsa

Ikona Epla

Ešton Kučer oživeo Stiva Džobsa

Stil -
Osnivača Epla igrao je Ešton Kučer koji je bio preplašen ulogom

PARK SITI - Premijera filma "jOBS" o pokojnom suosnivaču kompanije "Epl" premijerno je prikazana na Sandens festivalu, samo 15 meseci nakon smrti Stiva Džobsa.

Film "jOBS", u kome Džobsa igra zvezda serije "Dva i po muškarca"" Ešton Kučer premijerno je prikazan sinoć, dok će se u bioskopima naći 19. aprila, prenose svetske agencije.

Film govori o životu suosnivača "Epla" od njegove mladosti do vremena kada je postao nadležan za jedan od najpoznatijih brendova. Ovo je prvi od dva filma koji će biti rađeni o Džobsu, koji je preminuo 2011. u 56. godini.

"Svi imaju svoje mišljenje o Džobsu, tako da je bio izazov odlučiti koji deo priče o njemu treba ispričati", rekao je reditelj filma Džošua Majkl Stern Rojtersu.

Kučer (34) je rekao u petak na premijeri da je bio počastvovan kada je saznao da će igrati Džobsa, ali i da je bio preplašen zbog statusa ikone prvog čoveka "Epla".

Suosnivač kompanije "Epl" Stiv Voznijak zapitao se pošto je pogledao kratak insert iz filma "jOBS" koji je postavljen na internet pre premijere filma, koliko su precizno u filmu opisani neki likovi ili događaji iako su kreatori filma naglasili da film nije dokumentarac.

Voznijak je rekao da je u filmu "jOBS" došlo do geške u opisu likova kao i do veze između njih, posebno između njega i kumpijuterske legende Džobsa.

"Mi nikada nismo imali takav odnos i uloge", rekao je Voznijak sajtu Gizmodo, koji je napustio kompaniju "Epl" 1987. nakon 12 godina postojanja.

"Nisam čak ni siguran šta je sve to", rekao je Voznijak, dodajući da su i likovi u filmu "pogrešni".

Filmski producenti su odmah odgovorili na Voznijakove komentare u saopštenju objavljenom u ""Entertejment vikliju"" rekavši da "film nije dokumentarac".

Voznijak je takođe rekao da nepreciznosti u filmu ne znače da je film loš. Za drugi film o Džobsu koji će biti baziran na biografskoj knjizi "Stiv Džobs" Valtera Ajzaksona još se ne zna kada će se naći pred publikom ni ko će u njemu igrati.

http://www.youtube.com/watch?v=mMEBrjYVjKQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track