Od sada hranu možete da pripremate zdravije

Od sada hranu možete da pripremate zdravije

Stil -
Donosimo vam nekoliko malih kuhinjskih trikova koje svaka domaćica treba da zna

Pročitajte i zapamtite!Često slušamo o tome kako je zdravlje najvažnije, ali nema efekta dok o tome samo pričamo, a ništa ne preduzimamo. Da sve ne bi ostalo samo na praznim rečima, donosimo vam nekoliko načina na koje možete poboljšati ishranu, kako svoju, tako i cele porodice.* Ako u toku pravljenja kolača shvatite da imate nedovoljno maslaca, ne brinite. Deo koji vam nedostaje možete zameniti jogurtom.* Da u jela ne biste stavljali previše soli, koristite začine koji će je veoma efikasno zameniti: sušeni vrganji, začinsko bilje, beli luk ili čili - sve će to poslužiti svrsi i hrani će dati lep ukus.

* Kada spremate jela sa sirom, umesto onih blagog ukusa, birajte one intenzivnijeg - trebaće vam manja količina. Em štedite novac, em je ukusnije i zdravije.

* Umesto da plehove mastite uljem, margarinom, mašću ili maslacem, obložite ih papirom za pečenje. Jelo koje ovako spremite neće biti nimalo masno, a dodatna radost domaćicama jeste to što se tepsije posle ovako pripremljenog jela mnogo brže i lakše peru.

* Kada kupujete čokoladu, uvek birajte onu s visokim procentom kakaoa (ali pazite - ni nju ne treba jesti previše), a kada pravite filove i kolače, umesto dela čokolade upotrebite kakao u prahu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track