TOP 10 STILOVA BRČIĆA: Od Dr Gangule do Bali-bega

Retro stajl

TOP 10 STILOVA BRČIĆA: Od Dr Gangule do Bali-bega

Stil -
Brkovi su uvek bili ukras muškog lica i simbol muževnosti. Budući da se brčići ponovo vraćaju u modu, nudimo vam da izaberete onaj stil koji će najviše istaći vašu muževnost

Brkovi su uvek bili ukras muškog lica i simbol muževnosti. Nosili su ih glumci u zlatno doba Holivuda, muzičari, političari, pisci, filozofi, modni dizajneri. Salvador Dali je svojim brkovima posvetio celu knjigu! Budući da se brčići ponovo vraćaju u modu, nudimo vam da izaberete onaj stil koji će najviše istaći vašu muževnost. Samo pazite da ne omanete poput Gangule!

1. Gangula stajl

To su brčići ala Aleksandar Dr Šapić, koje je proslavljeni bivši vaterpolista, a sada visoki funkcioner Demokratske stranke i predsednik opštine Novi Beograd nosio sve dok mu predsednik stranke Dragan Đilas nije naredio da ih obrije jer mu ne ističu muževnost.

2. Olovka stajl

Brkovi su tanki, pravi i pod konac. Za ovaj oblik i gustinu potrebni su vam oštar brijač ili preciznost. Ne zaboravite između brkova i gornje usne mora da se vidi koža. Nekada su ovakve brčiće nosili Keri Grant Klark Gejbl, a danas Orlando Blum.

3. Potkovica stajl

Popularni među modernim kaubojima i motociklistima, brkovi u obliku potkovice, sa dugim, uspravnim nastavcima koji se spuštaju pored usta, zahtevaju vašu veliku posvećenost. Ovoj stajl je voleo da nosi Džon Travolta.

4. Painter's brus stajl - u obliku četkice za slikanje

To su gusti brkovi, koji pokrivaju ivicu usne i blago se na krajevima spuštaju i veoma se lako održavaju.

5. Kozija bradica stajl

Veoma su popularni brkovi koji se skoro spoje sa kozijom bradicom i čine jači pol veoma muževnim. Postoji nekoliko podvrsta ovih brčića - od onih sa jasim i preciznim linijama do razbarušanih i neurednih kako nosi Džoni Dep.

6. Toothbrush stajl - četkica za zube

Brkove kakve su nosili Čarli Čaplin i Hitler. Dugi su najviše 2,5 cm i danas gotovo nikoga ne možemo da vidimo da nosi nešto nalik tome.

7. Ingliš stajl

Veoma uredni, malo povijeni na gore. Za njihovo održavanje su potrebni i dodatni preparati.

8. Salvador Dali stajl

Brčići su dobili naziv po ekstravagantnom slikaru Salvadoru Daliju, koji je čak brkovima posvetio celu knjigu. Veoma tanke i skroz povijene nagore, Daliju su davale dodatnu dozu ekstavagantnosti.

9. Gringo stajl

Veoma gusti, muževni brkovi, opušteni i njih je nosio Pančo Vilja kojima nije potrebno mnogo nege i sređivanja.

10. Bali-beg stajl

Uredni, ali veoma gusti brkovi, iznad sredine usne malo se izdignu kao da prave luk. Veoma se lako održavaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track