Stvari koje pod hitno treba izbaciti iz doma
Foto: Shutter.

Mali saveti za lepše životno okruženje

Stvari koje pod hitno treba izbaciti iz doma

Stil -
Uz nekoliko feng šui saveta stvorite lepšu atmosferu u svom domu

Oslobodite se loše energije.Feng šui, kineska veština uređenja prostora i življenja, nalaže da nije sve samo u pravilnom pozicioniranju nameštaja i predmeta u kući, jer svaki od njih nosi svoju energiju. Postoje i predmeti čija energija u domu nije nimalo pozitivna.

Uvele biljke

Biljke u feng šuiju simbolizuju rast, ali samo ako one zaista rastu. Ako vam sobne biljke umiru, stvoriće vam probleme - možda će vam biti teško da ustajete ujutro, a na poslu ćete se možda osećati umorno i neproduktivno. Štaviše, moguće je i da ćete biti suviše umorni i za seks. Ako biljke pate zbog vaše nemarnosti, bacite ih i nabavite zdrave o kojima ćete više brinuti. Pobacajte i stare bidermajere i svo suvo cveće.Stara hrana u frižideru

Feng šui hranu vidi kao simbol sposobnosti da primate i dajete ljubav. Zato frižider pun stare, pokvarene hrane može ozbiljno ugroziti vašu vezu. Pregledajte ga jednom nedeljno, ali ne zaboravite ni na ormariće i druga mesta na kojima čuvate konzerve i tegle i bacite sve što nije jestivo.

Nefunkcionalni aparati

Stručnjaci za feng šui smatraju da električni uređaji predstavljaju snagu i moć. Slomljeni, nefunkcionalni aparati i elektronika vremenom će se manifestovati u vašem životu u obliku zdravstvenih problema, propale veze ili neke gadne situacije na poslu. Zato pod hitno popravite tu tehniku ili je bacite.

Fotografije bivših ljubavi

Čak i ako ste u dobrim odnosima s bivšim partnerom, nije zdravo izlagati njihove fotografije na vidljivim mestima, poput police u stanu ili novčanika. Fotografije same po sebi sadrže snažnu energiju i imaju veliki uticaj na vašu podsvest. Ako želite da napravite mesta u životu za trajnu i zdravu ljubavnu vezu, stare fotografije stavite u foto-albume ili u kutiju. To će biti simbol vaše želje za novom vezom koju ćete onda i lakše privući.

Lekovi kojima je prošao rok trajanja

Osim što se nakon isteka roka trajanja ne preporučuje korišćenje lekova i kozmetike, njihovo čuvanje loše je i za dom. Oni, prema feng šuiju, sadrže toksičnu energiju koja vam prilično može otežati odmor i opuštanje, kako telesno tako i psihičko. Zato pregledajte sve ormariće i kutije gde ih držite i rešite se svih lekova kojima je prošao rok trajanja. Lakše ćete se osloboditi teskobe i više ćete uživati u slobodnom vremenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track