NEMA TAJNI: Fejsbuk zabranio skrivanje profila!

Promene na društvenoj mreži

NEMA TAJNI: Fejsbuk zabranio skrivanje profila!

Tech -
Fejsbuk je početkom oktobra objavio svoje planove da ukine neke od opcija privatnosti, odnosno one koje korisicima omogućavaju da odrede da li neko pomoću pretrage može da ih pronađe ili da ostanu skriveni

Fejsbuk je najavio da korisnici više nemaju mogućnost da sakriju svoj profil od pretrage. Umesto nje morate sami da odredite šte će se od vaših sadržaja prikazati drugima.

Prema rečima predstavnika ove društvene mreže najbolji način za zaštitu svakako jeste da sami podesite ko može da gleda ono što objavljujete. Ovo se odnosi kako ne pojedinačne, tako i na sve objave.

Fejsbuk je početkom oktobra objavio svoje planove da ukine neke od opcija privatnosti, odnosno one koje korisicima omogućavaju da odrede da li neko pomoću pretrage može da ih pronađe ili da ostanu skriveni.

Od prošle godine ova opcija skrivanja od pretrage isključena je korisnicima koji je nisu koristili, a od oktobra se ona isključuje čak i korisnicima koji su je aktivirali i koji je još uvek koriste.

Prema pisanju "Huffington Posta", korisnicma je i dalje na raspolaganju blokiranje drugih korisnika, kao i opcija da odrede šta je kom kontaktu vidljivo od objava i sadržaja postavljenih na Fejs.

Korisnicima koji su koristili skrivanje od pretrage poslato je obaveštenje da se ta opcija gasi i ona će se u potpunosti izbaciti tokom narednih nekoliko nedelja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track