Ovo je novi Ajped 5 za 456 evra!
Foto: Epk

Pojačanja iz Epla

Ovo je novi Ajped 5 za 456 evra!

Tech -
Epl i zvanično počeo predstavljanje svojih najnovijih pojačanja od kojih se pre svega izdvaja - ajped 5

SAN FRANCISKO - Epl je i zvanično u San Francisku predstavio svoja najnovija pojačanja od kojih se pre svega izdvaja - ajped 5 koji već mesecima privlači nepodeljenu pažnju kako stručne javnosti tako i svih zaljubljenika u gedžete.

Novi Ajped 5, prodavaće se u beloj (silver) i crnoj boji po ceni od 456 evra. Novi Ajped 5 - Ajped Air, najlaši do sada. Moćniji, brži i tanji od svih do sada. Po prvi put Ajped kreće u Kinu.

Opremljen je sa Retina displejom od 9.7 inča a biće tanak svega 7.5 mm. Novi Ajped 5 pokreće A7 procesor, pa će tako biti osam puta brži od prethodnika. Baterija će trajati neverovatnih 10 sati, a video snimci će imati HD rezoluciju. Nova takozvana Isight kamera je sada 5 megapiksela.

"Ajped vam pruža mogućnost da budete krativni i produktivni. Stvar je u kvalitetu a ne u kvantitetu", rekao je Kuk.

Uz novi "Ajvork" olakšano je deljenje dokumenata između korisnika.

Novi Mek Buk Pro je opremeljen Intel Haswell i5 i i7 platformom, a baterija će moći da izdrži do 9 sati. Veoma je tih i kako tvrde neverovatno brz sa sjajnim performansama. U sebi poseduje Intelevo jezgro četvrte generacije. Svima koji budu poželeli da ga imaju, Mek Pro će biti u prodaji do kraja godine. Cena novog modela je 2.999 dolara.

Prema rečima čelnih ljudi Epla nova verziju softvera namenjenog njihovim desktop računarima i tabletima, pod nazivom Maveriks, biće potpuno besplatan. Takođe novi MekBuk je kako je rečeno na promociji lakši i tanji od svog prethodnika.

Prisutnima se obratio Tim Kuk koji je rekao da je Epl samo u prvoj nedelji prodao 9 miliona ajfonova.

"Naša konkurencija je zbunjena. Ne znaju šta da rade. PC pretvaraju u tablet a tablete u PC. Ko zna šta će uraditi sledeće", rekao je Kuk.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track