TELENOR LANSIRAO PRVI FAJERFOKS TELEFON: Kurirova aplikacija među prvima!
Foto: Kurir

Novi OS

TELENOR LANSIRAO PRVI FAJERFOKS TELEFON: Kurirova aplikacija među prvima!

Tech -
Sa Mozillinom otvorenom veb-platformom, Telenor nudi mogućnost korišćenja mobilnog interneta visokog kvaliteta i lako dostupne pametne telefone, naveo je Generalni direktor Telenora Srbija Uve Fredhajm

Kompanija Telenor predstavila je Alcatel One Touch Fire, prvi pametni telefon sa operativnim sistemom Mozilla Firefox, a među prvim programima za ovaj operativni sistem nalazi se Kurirova aplikacija za praćenje informativnog sadržaja.Telefon marke "alkatel" osetljiv na dodir, sa procesorom od 1GHz, već od danas dostupan u veb prodavnici, dok će se u redovnoj prodaji naći 1. decembra, a korisnici ovog uređaja moći će od samog starta da uživaju u Kurirovoj aplikaciji, kako ne bi bili uskraćeni za najnovije vesti iz sveta i zemlje.

Generalni direktor Telenora Srbija Uve Fredhajm kaže da je cilj da korisnicima omoguće najbolje iskustvo u upotrebi uređaja i da im ponude najnovije modele. Prema njegovim rečima, sa Mozillinom otvorenom veb-platformom, Telenor nudi mogućnost korišćenja mobilnog interneta visokog kvaliteta i lako dostupne pametne telefone.

"Verujemo da ćemo pristupom unapređenim lokalnim aplikacijama i sadržajima doprineti povećanju broja korisnika mobilnog interneta u Srbiji", rekao je Fredhajm.

On je podsetio da je na Svetskom kongresu mobilnih tehnologija u Barseloni Telenor najavio saradnju sa Mozillom, kako bi klijentima u Centralnoj i Istočnoj Evropi mogao da ponudi mobilne telefone sa operativnim sistemom Firefox.

"Snažnom aktivnošću na tržištu Telenor Srbija je sada u mogućnosti da to i ostvari", dodao je Fredhajm.

Izvršni potpredsednik Telenor grupe i direktor Digitalnog odeljenja Telenora Rolf-Erik Spiling je izrazio zadovoljstvo što će korisnici u Srbiji, ali i Mađarskoj i Crnoj Gori moći da uživaju u korišćenju mobilnih telefona sa sistemom Firefox OS.

"Na taj način ćemo im pre novogodišnjih praznika omogućiti da koriste internet visokog kvaliteta. Zahvaljujući ovoj aktivnosti, jedan smo korak bliže povezivanju još jedne milijarde korisnika na internet", dodao je Spiling.

Tristan Nitot, osnivač kompanije Mozilla Europe i ambasador modernih tehnologija objasnio je da je stvaranje sistema Firefox OS deo Mozilline misije da moć interneta prenese u ruke korisnika i omogući najbolje iskustvo prilikom njegovog korišćenja.

"Srećni smo što je Telenor počeo sa ponudom prvih uređaja koji rade na sistemu Firefox OS u Srbiji jer će na taj način doprineti stvaranju dodatnih internet inovacija“, naveo je Nitot.

Telenor je posvećen širenju mobilne internet mreže za potrebe korisnika širom Azije i Evrope.

Prihvatanjem Mozilline otvorene veb-platforme, Telenor se približio svom cilju da omogući visok nivo kvaliteta u pružanju usluga interneta što većem broju korisnika, uključujući i mogućnost korišćenja aplikacija sačinjenih da zadovolje potrebe lokalnog tržišta.

Telefon je zasnovan na HTML5 sistemu, lak za korišćenje uz pristupačnu cenu.

Pored Srbije, Telenor će pametne telefone zasnovane na operativnom sistemu Firefox ponuditi i korisnicima u Crnoj Gori i Mađarskoj, a zatim će uslediti ponuda i na tržištu Azije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track