ŽIVIMO U HOLOGRAMU: Sve što vidite oko sebe je samo projekcija!

Teorija profesora Huana Maldakena

ŽIVIMO U HOLOGRAMU: Sve što vidite oko sebe je samo projekcija!

Tech -
Prema ovoj teoriji gravitacija u svemiru dolazi od tankih vibrirajućih žica. Ove žice predstavljaju holograme događaja koji se odvijaju u jednostavnijim i ravnijim kosmosima

Svemir je zapravo hologram i sve što vidite - uključujući i ovaj članak kao i uređaj sa kog ga čitate su samo projekcije. Ovako bi se u najkraćem mogla opisati kontroverzna teorija koju je izneo fizičar Huan Maldakena.

Ova bizarna teorija do sada nije testirana, ali prema najnovijim matematičkim proračunima može se lako ispostaviti da je sve ovo istina.

Prema ovoj teoriji gravitacija u svemiru dolazi od tankih vibrirajućih žica. Ove žice predstavljaju holograme događaja koji se odvijaju u jednostavnijim i ravnijim kosmosima. Profesor Maldakena smatra da univerzum postoji u devet prostornih dimenzija i u jednoj vremenskoj. Japanski naučnici su pokušali da putem matematike dokažu da li je ovo zaista i istina.

Hologramski princip sugeriše da postojanje nečega što se može najlakše uporediti sa bezbednosnim čipom na vašoj kreditnoj kartici. Dakle postoji dvodimenzionalna površina koja sadrži sve potrebne informacije kako bi opisala trodimenzionalni objekat. Što je u ovom slučaju naš univerzum.

Suštinski gledano to bi značilo da podaci koji sadrže opis zapremine prostora, npr čoveka ili komete, mogu da budu sakriveni u delu spljoštene tzv. prave verzike svemira. Teorija objašnjava da se ceo svemir u kome mi verujemo da živimo je 3D projekcija dvodimenzionalnog alternativnog svemira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track