3D ČUDO: Izumeli štampač koji štampa slatkiše! (FOTOGALERIJA)
Foto: Tanjug

Sajam elektronike u Las Vegasu

3D ČUDO: Izumeli štampač koji štampa slatkiše! (FOTOGALERIJA)

Tech -
Najnoviji modeli ovih neobičnih printera koštaju najmanje 5.000 dolara
1 / 15 Foto: AP Photo

LAS VEGAS - U Las Vegasu se održava Međunarodni sajam elektronike (CES) na kojem je predstavljen niz novotarija u kojima će, pre svega, uživati ljubitelji računara.

Kompanija 3D Systems predstavila je na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike (CES), koji se održava u Las Vegasu dva modela 3D štampača koji mogu štampati čokoladne poslastice u raznim oblicima.

Kako prenosi portal bug.hr, manji predstavljeni model Chefjet će se na tržištu prodavati po ceni od 5.000 dolara i moći će da štampa slatkiše samo u jednoj boji, i u dimenzijama od 20 x 20 x 15 centimetara, dok će skuplji Chefjet Pro koštati 10.000 dolara i štampaće poslastice u više boja u dimenzijama od 25 x 35 x 20 centimetara.

Oba Chefjeta će moći da štampaju kreacije od čokolade u raznim oblicima, a uređaji su uglavnom namenjeni poslastičarnicama i restoranima.

Chefjetovi nisu prvi 3D štampači koji štampaju prehrambene proizvode. Prošle godine kompanija Modern Meadow predstavila je tehnologiju 3D štampanja koja omogućava štampanje brze hrane kao što su hamburgeri, ali po visokoj ceni od 300.000 dolara po uređaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track