Otvorena vremenska kapsula Stiva Džobsa

Otkriće istraživača

Otvorena vremenska kapsula Stiva Džobsa

Tech -
Godinama, vremenska kapsula je bila izgubljena ispod zemlje Aspena a prvobitni plan bio je da se otkopa 2000. godine

Trideset godina, potencijalno neprocenjiv deo tehnološke istorije bio je izgubljen negde ispod Aspena u Koloradu.

Na Međunarodnoj konferenciji posvećenoj dizajnu, koja je održana 1983. godine u Aspenu, Stiv Džobs je držao govor prognozirajući tehnologiju poput ajpeda, bežičnog interneta, pa čak i App Store. Koristio je svoj Lisa miš za navigaciju kroz ono što je u tom trenutku govorio, a nakon toga je taj miš dodao u kolekciju raznovrsnih predmeta koje su donirali učesnici konferencije, a koja je kasnije zakopana kao "Aspenska vremenska kapsula“.

Uprkos desetinama drugih predmeta, kapsula je postala poznata kao „vremenska kapsula Stiva Džobsa“ i organizatori su se radovali što će jednog dana otkopati kapsulu i pokazati miša. Međutim nisu računali na jedan problem – nisu uspeli da je pronađu.

Godinama, vremenska kapsula je bila izgubljena ispod zemlje Aspena. Prvobitni plan bio je da se otkopa 2000. godine, ali delimično zahvaljujući velikom građevinskom projektu u tom području, organizatori konferencije nisu mogli da je pronađu, tj. sve do prošle godine.

Uz pomoć emisije "Kopači“ koja se emituje na kanalu Nacionalna Geografija lokalna ekipa je konačno otkrila kapsulu prošlog septembra i brzo rešila da je izvadi na površinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track