VELIKI POSAO: Fejsbuk kupio Whats App za neverovatnih 16 milijardi dolara!
Foto: Fonet

Zakenberg i dalje pobeđuje

VELIKI POSAO: Fejsbuk kupio Whats App za neverovatnih 16 milijardi dolara!

Tech -
Većina kupoprodajnog iznosa biće isplaćena u deonicama (12 milijardi dolara), a četvritina, odnosno 4 milijarde dolara, u gotovini

Kompanija Fejsbuk upravo je sklopila sporazum o kupovini veoma popularne aplikacije" Whats App" za slanje besplatnih poruka koja je nedavno prešla granicu od 450 miliona aktivnih korisnika mesečno.Dogovoreno je da će aplikacija nakon preuzimanja nastaviti sa samostalnim delovanjem, jednako kao i Fejsbukov "Messenger app".

Većina kupoprodajnog iznosa biće isplaćena u deonicama (12 milijardi dolara), a četvritina, odnosno 4 milijarde dolara, u gotovini.

Zakenbergova kompanija je saopštila da će nakon akvizicije povezivost među korisnicima društvene mreže širom sveta biti ubrzana.- "Whats App" je na putu da poveže milijarde ljudi. To je neverovatna vrednost - rekao je Zakenberg. Dogovoreno je i da će se šef WhatsAppa Jan Koum pridružiti Fejsbukovom odboru direktora, ali njegov tim će i dalje biti stacioniran u kalifornijskom gradiću Mauntin Vju.

"Whats App" je postala jedna od najpopularnijih platformi za četovanje, razmenu fotografija, muzike i drugih sadržaja. Dostupna je gotovo za sve operativne sisteme (Android, iOS, BlackBerry, Symbian, Windows Phone) i za razliku od sličnih programa, ne prikazuje reklame prilikom korišćenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track