ONO KAD POŠIZIŠ: Šta vas sve nervira na Fejsbuku
Foto: Thinkstock

Onlajn nekultura

ONO KAD POŠIZIŠ: Šta vas sve nervira na Fejsbuku

Tech -
Ako zanemarimo razloge poput narušavanja privatnosti i odsustva realnog života, na listi se često mogu naći pozivi zaludnih prijatelja za igrice
1 / 3 Foto: Thinkstock

Da li ste ikada poželeli da ugasite svoj profil na Fejsbuku?Ako zanemarimo uobičajene razloge koje korisnici društvenih mreža često navode kao razlog, poput narušavanja privatnosti i odsustva realnog života, na listi se često mogu naći sledeće neprijatnosti:Pozivi „zaludnih“ prijatelja u pomoć na farmuOvo je samo jedan od primera kada stvarno pošizite na Fejsbuku. Ukoliko imate prijatelje koji igraju igrice koje zahtevaju „pomoć prijatelja“ na mreži, a ne igrate ih, nevrira vas gomila notifikacija koje neprestano stižu! Verovatno razmišljate "Kada bi Fejsbuk omogućio da jednim klikom odbijem sve ove zahteve?!“. Jedino sto vam preostaje u ovakvim situacijama je da se ne nervirate i jedan po jedan zahtev odbijete.

Prijatelj vas taguje na slikama kojih se stiditeProbudite se ujutro posle burne noći. Niste se ni umili, a već se stidite svojih ispada od sinoć. Skuvate kafu da se malo povratite i popijete je uz surfovanje po internetu. Ulogujete se na Fejsbuk, kad ono, ima šta i da se vidi! Neka „drugarica“ vas je označila na slici (koju vidi cela familija!) na kojoj igrate pijani na stolu!Preporuka: Skinite tag, ugasite računar, popijte kafu u miru.

Ah, taj selfi!Koliko puta ste se zapitali da li se neki vaši prijatelji ne slikaju samo kad spavaju?! Preterivanje nikada nije bilo na ceni, ne preterujte, ni sa slikanjem, ni sa „pućenjem“. Ne moraju svi baš sve da vide i znaju o vama.

Ko kaže da moram da „lajkujem“?Svako od nas u svojim prijateljima ima nekog ko je „kolekcionar lajkova“. To je ono kad vam u inboks stigne poruka: „E, a što mi nisi lajkovala/o sliku?!“. Preporuka: Ukoliko vam je to neko veoma drag, recite „Pa nisam je videla/o“, a ako to nije slučaj, jednostavno odgovorite „Zato“.U cilju društvenijeg života ne bi bilo loše da ponekad, bar na kratko, zaobiđete društvene mreže. Sigurno postoji neko sa kim biste radije popili kafu, nego trpeli onlajn nekulturu!J. Radojević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track