10 razloga zbog kojih vam se brzo troši baterija na Ajfonu
Foto: Youtube

Saznajte

10 razloga zbog kojih vam se brzo troši baterija na Ajfonu

Tech -
Evo 10 razloga zbog kojih je moguće da vam se baterija troši više nego što bi trebalo

Nijedna stvar nije poptuno trajna i neuništava. Tako je i sa baterijom na vašem mobilnom telefonu. Evo 10 razloga zbog kojih je moguće da vam se baterija troši više nego što bi trebalo.

1. Niste obrisali aplikacije koje vam ne trebajuIznenadili biste se kada biste znali koliko ljudi ovo ne zna. Kliknite dva puta na glavno dugme, a potom ih prevucite i zatovirte. To će vam sačuvati bateriju. Ako ne nameravate da ih ponovo koristite, izbrišite ih zauvek.

2. Uključen vam je efekat koji troši baterijuOvo je efekat uz pomoć kojeg vam se čini kao da vaše apliakcije “plove” ekranom, kako vi pomerate telefon, Ovo izgleda lepo, ali “jede” bateriju.

3. Ekran vam previše svetliPotamnite ga malo. Bilo bi dobro da ga podesite da automatski određuje svetlost ekrana.

4. Ne koristite dovoljno"airplane mode"Ako koristite internet, a nalazite se u oblasti gde baš i nije tako jak signal i telefon vam često “ispada” iz mreže i ponovo se “kači”, probajte da uspostavite kontrolu i stopirate to.

5. Pogrešno koristite wi-fiBudite sigurni da ne koristite mrežu telefona osim ako ne morate.Ne slušajte ljude koji vam kažu da bi trebalo da isključite wi-fi kada ga ne koristite.

6. Uključena vam je opcija za automatski “download”Ako želite da sačuvate bateriju obavezno isključite ovu opciju.

7. Previše pojmova vam se nalazi u opciji “search”Ako vam se ovo dešava, osim što će brzo da vam se istroši baterija, postoji šansa i da nešto dobro ne koristite.

8. Uključena vam je bekgraund aplikacija “refresh”Pronađite ovu opciju ispod “Settings”-a i “General”-a i isključite je. Možete da ostavite otvorenom opciju da je koristite za neke usluge.

9. Prebacite opciju “notifications” na previše aplikacijaPostoje signali koji vas obaveštavaju o baš svakoj notofikaciji ili aplikaciji.

10. Skratite razgovore!Malo “oladite” sa telefoniranjem pa će i baterija duže da vam traje.Povezane teme: Mobilni telefon Ajfon Baterija

(24sata.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track