Najnovije vesti

POČETAK APOKALIPSE ZA DVA DANA: Sunce će se pretvoriti u tamu, a mesec u krv?!

Krvavi mesec

POČETAK APOKALIPSE ZA DVA DANA: Sunce će se pretvoriti u tamu, a mesec u krv?!

Tech
21:56h
15. aprila označiće početak tetrade, retke pojave četiri lunarne eklipse u naredne dve godine, a hrišćani veruju da je ova serija takozvanih "krvavih Meseca" povezana sa biblijskim proročanstvom o smaku sveta

Prizor totalnog pomračenja meseca 15. aprila označiće početak tetrade, retke pojave četiri lunarne eklipse u naredne dve godine. I dok se astronomi raduju ovom retkom prizoru, neki hrišćani veruju da je ova serija takozvanih "krvavih Meseca" povezana sa biblijskim proročanstvom o smaku sveta.

Lunarne eklipse događaju se kada se Sunce, Zemlja i Mesec "poravnaju" tako da Zemljina senka padne na mesec i pomrači ga. Takozvani krvavi mesec, kažu astronomi, crvenu boju dobija zbog prelamanja sunčevih zraka kroz Zemljinu atmosferu.

"To je isti efekat koji vidite kad Sunce poprimi crvenkasto-narandžastu boju tokom zalaska, samo što se u ovom slučaju prelomljena sunčeva svetlost preslikava na Mesec, prenosi Ju-Es-Ej Tudej objašnjenje astronoma Džeralda Mekigena iz Svemirskog centra “Čabot”. On je rekao i da će tokom eklipse Mars biti jasno vidljiv.Dok astronomi sa nestrpljenjem očekuju ovaj događaj koji će biti vidljiv širom Severne Amerike, ali i Novog Zelanda i Pacifika, postoje i oni koji su ozbiljno zabrinuti.

Džona Hege u svojoj knjizi “Four Blood Moons: Something is about to ćange” navodi da će posle ovog događaja uslediti velike promene a moguće je i da će lunarna tetrada biti ispunjenje biblijskog proročanstva – “pre nego što dođe veliki dan Gospodnji, sunce će se pretvoriti u tamu, a mesec u krv”.

Prva eklipsa počinje 15. aprila, dok će ostale tri uslediti 8. oktobra, zatim 8. aprila i 28. septembra 2015.

http://www.youtube.com/watch?v=a6CXLf_74AE#t=210

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja