RUŠI JEZIČKE BARIJERE: Predstavljen Skajp prevodilac!
Foto: Microsoft.com

Korisno

RUŠI JEZIČKE BARIJERE: Predstavljen Skajp prevodilac!

Tech -
Tako su Nadela i Gurdeep Singh Pall putem Skajpa pozvali svoju kolegicu iz Nemačke. Pričali su na materinjim jezicima, ali i savršeno se razumeli zahvaljujući test verziji Skajp pevodioca

Izvršni direktor Majkrosofta Satja Nadela na Code konferenciji u Kaliforniji predstavio je probnu verziju programa za prevođenje glasovne komunikacije na Skajpu.

Tako su Nadela i Gurdeep Singh Pall putem Skajpa pozvali svoju kolegicu iz Nemačke. Pričali su na materinjim jezicima, ali i savršeno se razumeli zahvaljujući test verziji Skajp pevodioca.

Kako je objašnjeno, dok jedna osoba govori, druga čuje njen glas, ali utišan, a za to vreme Skajp prevodilac počinje da pevodi izgovorene reči. Program takođe beleži i "prirodne pauze", smeh, trenutke ćutnje...

Dužina vremena potrebna za prevod zavisi od dužine rečenice ili fraze. Upravo zbog toga što je potrebno da program reči najpre prebaci u tekst, prevede ih, a zatim pošalje glasovno, prevod nije u realnom vremenu, ali jeste u skoro pa realnom, jer je za taj proces potrebno jako malo vremena.

Očekuje se da će vremenom program za prevođenje biti sve bolji i brži, a biće dostupan tokom godine kao probna aplikacija za Windows 8.1. U početku će Skajp Translate raditi samo za nekoliko jezika, odnosno onima s kojima radi dobro, ali kasnije se planira dodavanje novih jezika.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track