OPREZ NAPADI U TOKU: Rus na čelu bande hakera, krade novac s računara širom sveta!

Za leđima im FBI

OPREZ NAPADI U TOKU: Rus na čelu bande hakera, krade novac s računara širom sveta!

Tech -
Na čelu bande je Jevgenij Mihailovič Bogačev, trenutno najtraženiji haker na svetu. FBI ga je stavio na poternicu pošto je potvrđeno da je mozak operacije krađe miliona dolara u celom svetu i administrator Gameover Zevs botnet mreže

ZAGREB - Kako pišu hrvatski mediji u toku su hakerski napadi na kompjutere klijenata banaka, koji su zahvatili Evropu i svet. Napadi su zabeleženi još u martu i od onda ne prestaju

Takođe tokom utorka trajali su i napadi na privatne računare u Hrvatskoj, što je potvrdio i. MUP, ali s podacima nisu mogli da izlađu u javnost zbog uspešnosti istrage.

O čemu se radi? Reč je o Gameover Zevsu, virusu zbog kojeg se oglasio i američki FBI, potvrđujući da je uspeo da razbije bandu koja stoji iza virusa.

Na čelu bande je Jevgenij Mihailovič Bogačev, trenutno najtraženiji haker na svetu. FBI ga je stavio na poternicu pošto je potvrđeno da je mozak operacije krađe miliona dolara u celom svetu i administrator Gameover Zevs botnet mreže pomoću koje se s računa korisnika internet bankarstva izvlačio novac.Bogačeva su Amerikanci optužili za krađu stotinak miliona dolara i infiltriranje u stotine hiljada računara širom sveta. Optužnica uključuje zaveru, internet, bankarsku i kompjtersku prevaru, kao i pranje novca.

Novac su krali s poslovnih i privatnih računa banaka širom sveta. U Americi su im mete bili i restorani u Kaliforniji, i banke Severnoj Karolini, pa čak i policijske stanice i zadruge indijanskih plemena u državi Vašington.

Jutarnji.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track