Tableti  sporo učitavaju veb strane

Tableti

Tableti sporo učitavaju veb strane

Tech -
Nova studija koju je naručila američka kompanija "Kompuver APM" pokazala je da su vlasnici tablet računara razočarani jer se mrežne strane sporo učitavaju

NJUJORK - Vlasnici tabličnih računara razočarani su što se mrežne strane ne učitavaju onoliko brzo koliko bi njima odgovaralo, pokazala je studija koju je naručila američka kompanija "Kompuver APM" (Compuware Application Perfomance Management).

Studija je zasnovana na odgovorima dobijenim u periodu od 5. do 16. januara na uzorku od 2.033 ispitanika koji imaju tablični računar i koristili su ga za krstarenje Internetom u poslednjih šest meseci.

Istraživanje je pokazalo da je 41 odsto korisnika tabličnih računara doživelo usporeno učitavanje i zaglavljivanje, nepravilno formatirane strane i druge probleme, da 70 odsto korisnika očekuje da se strane učitavaju jednako brzo kao na njihovim kućnim računarima, pa čak i brže, a da je 34 odsto doživelo da im se pojavi greška 404 dok su pokušavali da pristupe nekoj mrežnoj lokaciji.

Rezultati su pokazali i da više od dve trećine korisnika očekuje da se strane učitaju za najviše dve sekunde, što je veoma kratko vreme.

"Kompuver" smatra da je to zato što "tabla" pruža doživljaj sličniji prenosivom ili stonom računaru nego "pametni" (smart) telefon.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track