EUFORIJA MEĐU GEJMERIMA: Ovo je najskuplja video-igra svih vremena!
Foto: Youtube

Desteni

EUFORIJA MEĐU GEJMERIMA: Ovo je najskuplja video-igra svih vremena!

Tech -
Bandži, kompanija koja je od dva narasla na 500 zaposlenih, izbacila je najskuplju igru svih vremena, za koju se procenjuje da će privući 10 miliona igrača

Danas se na policama radnji širom sveta pojavila "Destiny", dugo očekivana i najskuplja video-igra svih vremena, za koju mnogi stručnjaci predviđaju da će potpuno promeniti svet video-igara.Dva prijatelja Džejson Džouns i Aleks Seropijan počeli su da prave video-igre pre 20 godina u dnevnoj sobi svog studentskog apartmana. "Bandži", kompanija koja je od dva narasla na 500 zaposlenih, izbacila je najskuplju igru svih vremena, za koju se procenjuje da će privući 10 miliona igrača.Mnogi tvrde da će Destiny da napravi revoluciju u svetu video-igara na isti način kao što je to Halo, izuzetno uticajna franšiza takođe iz kuhinje „Bandžija“, uradio 1999. godine. Inače, Halo je do sada prodat u oko 50 miliona kopija.Destiny je "Bandžijev“ prvi projekat nakon pomenute igre i njenih nastavaka, a tajnovitost celog projekta i dugotrajan razvoj osigurali su da bude najviše naručivan softver zabavnog karaktera u istoriji. Kada je u julu izašla beta verzija, igrao je rekordan broj od 4,6 miliona ljudi.

U projekat je uloženo 500 miliona dolara! Primera radi, to je dva puta više nego što iznosi budžet za nove Ratove zvezda.

"Ovo je definitivno igra koja će promeniti gejming industriju. Ovo je decenijski projekat, a 'Bandži' je poredi sa Ratovima zvezda i Gospodarom prstenova. Sa takvom vrstom epske naučne fantastike žele da naprave univerzum koji će trajati bar deset godina. Celokupan projekat je toliko neverovatan da se graniči sa ludilom“, rekao je Alan Ismail, poznati gejming bloger koji na svom Jutjub kanalu ima preko 15 miliona pratilaca.Naučno-fantastična priča smeštena je 700 godina u budućnosti u postapokaliptični svet, gde će igrači moći da postanu branioci, i sami ili sa prijateljima istražuju i bore se protiv vanzemaljaca, sprečavajući istrebljenje ljudske rase.Derek Kerol, dizajner za „Bandži“, radi na igri već pet godina i ističe da je mnogo pažnje posvećeno socijalnom apsektu igre i da će je to odvojiti od drugih naslova. Moći će da se igra samo preko interneta, a svi koji se konektuju moći će da uživaju u prelepom svetu Destiny.„Ovo je neverovatni poduhvat i svakako je najveći projekat na kom sam radio. Destiny je u načim očima novi korak u socijalnoj povezanosti“, istakao je Kerol za britanski Gardijan.Tim zadužen za izgled i grafički dizajn radio je godinama na stvaranju novog sveta koji će biti što lepši i koji će mamiti igrače da uđu u njega.

http://www.youtube.com/watch?v=jv7vqCmt6wY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track