Korisnici Fejsbuka nezadovoljni novim promenama
Foto: Kurir

Protest

Korisnici Fejsbuka nezadovoljni novim promenama

Tech -
Korisnici društvene mreže Fejsbuk izrazili su protetst protiv ove društvene mreže zbog brojnih promena koje su uvedene i odsustva politike privatnosti

ZAGREB- Američka televizija CNN objavila je informaciju da korisnici širom sveta besni su na Fejsbuk zbog nove politika privatnosti, koja uz brojne promene više ne prepoznaje “ privatnost “ kao pojam.

Najveće nezadovoljstvo izraženo je u Nemačkoj gde se čak 32.000 korisnika uključilo u protest “ Odbacujemo promene”, piše hrvatski portal Index.hr.

Naime radi se o novoj politici privatnosti čije su smernice objavljene na Fejsbuku kako bi se svi njihovi korisnici što pre prilagodili novim pravilima, kao što je bolja kontrola osoba sa više profila i semantičkih promena koje uključuju preimenovanje politike privatnosti u politiku upotrebe podataka.

Fejsbuk je svojim korisnicima poručio da se promenom politike privatnosti neće promeniti način funkcionisanja mreže, a reč “ promena” zamenjena je rečju “ objašnjenje” koja bi korisnicima trebala da pomogne kakao mreža funkcioniše

Index.hr piše da je korisnike najviše iznerviralo korištenje brojnih aplikacija na mreži. Naime prema pisanju ovog portala u politici privatnosti do sada je stajalo "Kada koristite aplikaciju, vaš sadržaj i informacije se dele sa aplikacijom."

U predlogu revidirane politike privatnosti stoji "Kada vi ili drugi koji mogu videti vaš sadržaj i informacije koristite aplikaciju, vaš sadržaj i informacije dele se sa aplikacijom."

To znači da bi sve aplikacije koje instaliraju vaši prijatelji mogu pristupiti i vašim privatnim podacima, što je izazvalo ogorčenje korisnika.

Među ostalim promenama koje su najavljenje i u toku su je zamena profila pojomom “ tajmlajn”, isključivanje pojedinih sadržaja u određenim državama, efikasnija kontrola svih korisnika sa većim brojem profila i traženje da korisnici što češće ažuriraju svoje profile tj tajmlajn.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track