Engri brds otvara park u Evropi
Foto: KURIR

Engri brds

Engri brds otvara park u Evropi

Tech -
Rovio Mobajl najavio je oskoro otvaranje tematskog parka po uzoru na igricu Engri Brds u Evropi

LONDON - Kreatori svetske mobilne igrice “ Engri brds” Rovio Mobajl u pregovorima su oko otvaranja tematskog parka po uzoru na ovu igricu u Velikoj Britaniji i dodatnih parkova u SAD i Kini, a planirano je širenje i na robnu marku.

Ova vest dolazi u javnost tačno mesec dana pre otvaranja prvog “Engri brds” parka u Tampereu u Finskoj, javlja američki portal Mašbel.com.

Prema pisanju ovog portala “ Engri brds” parkovi zauzimaće malo zemljišta u postojećim zabavnim parkovima, a posedovaće i tematske delove kao Dizni parkovi, a kompanija kreator “ Engri brds” ima cilj da njihovi parkovi budu veći nego Diznijevi.

Direktor marketinga Rovio Mobajl Peter Vesterbacki kaže da su u 2011. godini prodali 25 miliona plišanih igračaka “Engri brds” i da je pala odluka o gradnji prakova koji će imati u svom sastavu se Engri brds tematske igirce.

Lansiran je i promotivni video u saradnji sa andergraund Lapset kompanijom, koja će projektovati opremu za igrališta Engri brds,a prema njihovim rečima park će premostiti digitalne i fizičke svetove.

Engri brds prema izjavama kompanije Rovio Mobajl zaradile su blizu milijardu dolara od instaliranja ove igrice na mobilne telefone.

http://www.youtube.com/watch?v=7taGiI1iyNg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track