Najnovije vesti

NUDE DA IM ZAMRZNU JAJNE ĆELIJE: Fejsbuk i Epl plaćaju svojim radnicama veštačku oplodnju!
Foto: Rojters

Neće imati dilemu porodica ili karijera

NUDE DA IM ZAMRZNU JAJNE ĆELIJE: Fejsbuk i Epl plaćaju svojim radnicama veštačku oplodnju!

Tech
00:36h
Nova pogodnost će zaposlenim ženama u ove dve kompanije omogućiti da odgode brigu o potomstvu tako što će, o trošku poslodavca, zalediti svoje jajne ćelije

LOS ANĐELES - Dva giganta Silicijumske doline, Fejsbuk i Epl, poznati i kao inovatori na polju menadžmenta, odlučili su da ženama koje rade za njih plate veštačku oplodnju i tako ih oslobode teške dileme "porodica ili karijera".

Nova pogodnost će zaposlenim ženama u ove dve kompanije omogućiti da odgode brigu o potomstvu tako što će, o trošku poslodavca, zalediti svoje jajne ćelije.

Fejsbuk i Epl, čija je želja da privuku što više talentovanih žena u svoj sektor, te im omogućiti da nesmetano grade karijeru bez da pritom moraju da žrtvuju porodicu, planiraju da izdvoje do 20.000 dolara za pokrivanje medicinskih troškova zamrzavanja jajašaca.

NBC News navodi da je Fejsbuk nedavno počeo da primenjuje program plaćanja medicinskih postupaka, a da će Epl to učiniti od januara 2015.

Zamrzavanje jajnih ćelija je proces koji godinama postoji. Zahvaljujući njemu, žene dobijaju priliku da rađaju i u periodu u kojem obično nisu više plodne.

Mnoge žene prinuđene su da biraju između porodice i karijere, jer su upravo najplodnije godine za rađanje one u kojima se od njih očekuje da se najviše založe na poslu.Istraživanje koje je objavio BiznisVik pokazalo je da od 183 žene koje su zamrznule svoje jajne ćelije, njih 19 odsto je reklo da bi decu rodile ranije da je poslodavac bio spreman da im izađe u susret.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...