Anonimusi prete uništenjem interneta novim supervirusom
Foto: Kurir

Supervirus

Anonimusi prete uništenjem interneta novim supervirusom

Tech -
Hakerska grupa Anonimusi najavli da će 16.aprila supervirusom uništiti internet

NJUJORK – Hakerski kolektiv “ Anonimusi” razvio je supervirus koji je otporan na sve postojeće antivirusne programe, a širi se mrežom brzinom koju je nemoguće pratiti.

Oni su na Jutjubu objavili poruku sa parolom: “ Očekujte nas! Naš virus će 16.aprila uništiti internet, objavio je portal 24sata.info.

“ Danas možemo sa sigurnošću reći da je Anonymous u vlasništvu virusa "nove generacije" koji se može širiti i replicirati neverovatnom brzinom", objašnjavaju Anonymousi.

Oni tvrde da se radi o “ trojanu” koji će biti ugrađen u muzičke i slikovne datoteke, tako da ga neće biti lako prepoznati.

Takve datoteke Anonymousi će za 13 dana, tačnije 16. aprila, objaviti na svim društvenim stranicama, ali i poslati putem e-maila. Dovoljno je, kako kažu, da "zaraze" samo tristo osoba, koje će zatim iste datoteke poslati svojim prijateljima i virus će se u roku od nekoliko sati proširiti celim svetom”.

U slučaju da se ostvari njihova pretnja Anonimusi će ostvariti potpunu kontrolu nad internetom pregledom bilo da se radi o Mozili, Internet Eksploreru, Hromu ili nekom drugom brauzeru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track