AMAZONOV KONKURS: Zaposlite se kao pilot drona!
Foto: Wikipedia

Za spretne sa džojstikom

AMAZONOV KONKURS: Zaposlite se kao pilot drona!

Tech -
Uslovi su prilično strogi, pa vam je za posao u Amazonu potrebno najmanje pet godina iskustva upravljanja bespilotnim letelicama, a prednost će imati oni koji imaju sertifikate sa pravih pilotskih akademija

Dronovi su ove godine u centru pažnje, a namera Amazona da vrši isporuke bespilotnim letelicama otvorila je novu šansu za sve one koji su spretni s džojstikom.

Kompanija za onlajn trgovinu želi da što pre testira svoj "Prajm er" program isporuke i raspisala je konkurs za inženjere i pilote.

Naravno, uslovi su prilično strogi, pa vam je za posao u Amazonu potrebno najmanje pet godina iskustva upravljanja bespilotnim letelicama, a prednost će imati oni koji imaju sertifikate sa pravih pilotskih akademija.

Amazon je svoj program najavio prošle godine, ali letelice na koje računa kompanija nisu dozvoljene za ličnu upotrebu u SAD.

Ipak, federalna uprava za civilnu avijaciju najavila je izmene regulative 2015. godine, posle čega će Amazon početi da testira svoje oktokoptere.

Ukoliko nemate iskustva kao pilot, u programu ima mesta i za druga zanimanja. "Tražimo stručnjake za aeronauitku, letačke sisteme, ali i pravnike i stručnjake za regulativu", piše u Amazonovom konkursu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track