TEJK: Aplikacija koja vas oblači poput popularnih javnih ličnosti
Foto: Fonet

Novosti

TEJK: Aplikacija koja vas oblači poput popularnih javnih ličnosti

Tech -
Dobio sam ideju za aplikaciju "tejk" tokom jednog od Kanijevih pojavljivanja na dodeli MTV nagrada "MTV Videos Music Awards" 2010. godine

Mlada američka kompanija "Tejk", koju su formirala tri inženjera i učenika trgovačke škole u Kolumbiji i Njujorku, napravila je aplikaciju "tejk" koja registruje odeću i odevne detalje popularnih javnih ličnosti i korisnicima omogućava da se obuku poput njih, upućujući ih gde mogu da kupe te odevne predmete.

Aplikacija čak omogućava da se oni pronađu po sniženim cenama, objavio je francuski dnevnik "Figaro".

"Tejk" se, međutim, ne zaustavlja na odeći i odevnim detaljima, već identifikuje i nameštaj, restorane, hotele i skoro sve što se pojavi na ekranu.

Obuhvatajući skoro 119 filmova i oko 90.000 registrovanih proizvoda i lokaliteta, aplikacija je već dostupna u Eplovoj prodavnici "Epl stor", a trebalo bi uskoro da bude i u operativnom sistemu "android".

Shutterstock
Shutterstock

Američka kompanija, međutim, ne namerava da se na tome zaustavi i želi da proširi postupak i na druge formate, osim video sadržaja, a razvijaće i neke personalizovane proizvode za neke američke studije.

Sve je, međutim, počelo od koncerta Kanje Vesta.

"Dobio sam ideju za aplikaciju "tejk" tokom jednog od njegovog pojavljivanja na dodeli MTV nagrada "MTV Videos Music Awards" 2010. godine", objasnio je Tajler Kuper, kreator "tejka".

"Kontrast između njegovog crvenog odela i bele scene privukao je moju pažnju , a kada sam obavio pretagu na Guglu da bih video ko je to napravio nisam ništa našao", precizirao je Kuper.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track