(VIDEO) MEGALODON (NI)JE ŽIV: Diskaveri kanal odustao od lažnih dokumentaraca!
Foto: Printskrin

Promene

(VIDEO) MEGALODON (NI)JE ŽIV: Diskaveri kanal odustao od lažnih dokumentaraca!

Tech -
Ne radi se o tome sviđa li mi se to ili ne. Jednostavno mislim da to nije uredu za Diskaveri kanal. Oni koji su napravili taj program uradili su ga dobro, ali to nije uredu za nas“, rekao je Ros novi predsednik Diskaveri kanala

Pošteno je reći da Diskaveri kanal nije ono što je bio, naročito pošto su prikazivali takozvane „mokumentarce“, odnosno dokumentarce koji prikazuju netačne podatke, što je naljutilo ljubitelje nauke.

Ipak, novi predsednik tog kanala Rič Ros, koji se ovog meseca zvanično pridružio toj televiziji, rekao je da više neće prikazivati takve programe.

Megalodon veći od podmornice: Lovačka priča iz rata
Megalodon veći od podmornice: Lovačka priča iz rata

„Ne radi se o tome sviđa li mi se to ili ne. Jednostavno mislim da to nije uredu za Diskaveri kanal. Oni koji su napravili taj program uradili su ga dobro, ali to nije uredu za nas“, rekao je Ros.

Lažni dokumentaraci možda zvuče bezopasno i zabavno, ali su zbunili veliki broj ljudi koji nisu bili svesni da ono što gledaju nije istinito, pouzdajući se u reputaciju tog kanala. Najpoznatiji primeri te prakse su "mokumentarci" o megalodonu, izumrloj vrsti ajkule.

http://www.youtube.com/watch?v=8XFLh-pY6nA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track