KRALJ JUTJUBA: Ovaj momak je za godinu dana zaradio 3 i po miliona evra!
Foto: Profimedia

Odustao od studija

KRALJ JUTJUBA: Ovaj momak je za godinu dana zaradio 3 i po miliona evra!

Tech -
Feliks je zaradio svoje bogatstvo zahvaljujući oglašavanju na svom Jutjub kanalu

Feliks Kjelberg je naizgled običan 25-godišnjak iz Švedske koji voli da igra video igrice. Ali, ovaj momak je prošle godine proglašen za "Kralja Jutjuba", jer je imao preko 4.1 milijarde pregleda na svojim video klipovima i preko 33 miliona pratilaca. Zahvaljujući svojoj slavi, Feliks je prošle godine zaradio 2.6 miliona funti, što je oko 3 i po miliona evra.

Feliks sada živi u Brajtonu sa, verovali ili ne, vrlo popularnom "jutjuberkom" Marcijom Bisonjin. Oni su se upoznali preko interneta, a Feliks nije želeo da propusti priliku sa ovom lepoticom i posle par meseci dopisivanja je odleteo kod nje u Italiju.

Feliks je zaradio svoje bogatstvo zahvaljujući oglašavanju na svom Jutjub kanalu. Interesantno je da on potiče iz porodice vrlo obrazovanih i uspešnih roditelja, pa je bilo i logično da će nastaviti istim putem. Ipak, Feliks je odustao od studija industrijskog inženjeringa i rešio da se posveti igranju igrica, čime je potpuno šokirao roditelje.

Feliks sa devojkom, foto Profimedia
Feliks sa devojkom, foto Profimedia

"Roditelji su mi rekli da me igranje igrica neće odvesti nigde u životu. Sada kada se setim tih njihovih reči vidim koliko je to potpuno apsurdno. Mnogo sam bio srećniji kada sam prodavao hot dog na ulici i pravio video klipove u kojima igram igrice, nego kada sam išao na fakultet", rekao je Feliks.

Feliks ne voli da reklamira stvari na svom kanalu samo zato što mu je neko platio za to. Takođe, uspeo je da sakupi novac za brojne dobrotvorne organizacije. Ipak, slava ima i svoju ružnu stranu. Naime, njegovi fanovi su uspeli da mu pronađu adresu na kojoj živi, zbog čega je morao da se preseli. Iako voli da se pozdravlja sa ljudima koji ga prepoznaju na ulici, ne voli da ga nazivaju "poznatom ličnošću".

(Daily mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track