Otkrijte ko su vam prijatelji, a ko vam želi zlo uz pomoć aplikacije
Foto: Shutterstock

Neočekivana saznanja

Otkrijte ko su vam prijatelji, a ko vam želi zlo uz pomoć aplikacije

Tech -
Mereći biometričke podatke aplikacija vam može otkriti i neka posve neočekivana saznanja, npr s kojim kolegom bolje sarađujemo ili s kojim se prijateljem bolje razumemo

Aplikacije nam danas pomažu da imamo pod kontrolom sve što nam se u životu dešava - od toga koliko smo aktivni, koliko spavamo, do praćenja otkucaja srca.

Međutim, nova aplikacija nazvana Pplkpr ("people keeper") prati naš društveni život i u konačnici nam otkriva kako se zapravo osećamo kad komuniciramo s određenim ljudima u svojoj okolini. Razvili su je Loren Mekarti i Kajl Mekdonald s ciljem da korisnik sazna kad je u nekom odnosu pod uticajem stresa, a kad je taj odnos zadovoljavajući.

Mereći biometričke podatke aplikacija vam može otkriti i neka posve neočekivana saznanja, npr s kojim kolegom bolje sarađujemo ili s kojim se prijateljem bolje razumemo.

Pplkpr radi s bilo kojim uređajem za praćenje fizilkih aktivnosti koji podržavaju Blutut u verziji 4.0, poput recimo narukvice Polar H7 ili Zephyr HxM. Podatke sinkronizuje s aplikacijom i beleži podatke, odnosno osećanja svaki put kad smo u interakciji s nekim.

Prema bazi podataka koju prikupi i prema odgovorima korisnika koje daje u toku korištenja, traži pravilnosti u vezama koje ostvarujemo i procenjuje koji ljudi na nas deluju pozitivno, a koji negativno.

http://www.youtube.com/watch?v=vfTWyWzWWvQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track