ODBROJAVANJE JE GOTOVO: Pitrate Bay se vratio!
Foto: AP

U funkciji

ODBROJAVANJE JE GOTOVO: Pitrate Bay se vratio!

Tech -
Najpopularniji servis za traženje torrenta od danas ponovno online

Početkom ove godine Pirate Bay je na svojoj stranici postavio brojač kojim je započelo odbrojavanje do 1. februara, odnosno do datuma za koji se pretpostavljalo da će tada stranica ponovno biti u funkciji.

Čini se da su pretpostavke bile tačne jer je najpopularniji servis za traženje torrenta od danas ponovno online. Na stranici, na kojoj je, vrlo simbolično, slika feniksa, sve je više-manje ostalo isto, ali još uvek ne rade linkovi za "Contact Us", "RSS" i "Register".

Pirate Bay srušen je 9. decembra, a samo dve nedelje nakon toga domen je ponovno bio aktivan. Popularna torrent stranica IsoHunt je potom ponovno probudila ugašeni Pirate Bay na novoj adresi i u nešto izmenjenom izdanju.

Pirate Bay srušila je švedska policija, a u raciji su zaplenjeni serveri. Nešto malo pre tih događaja uhapšena su i zatvorena i dvojica od troje osnivača stranice. Nakon rušenja stranice predsednik berlinske Piratske stranke, Bruno Kramm, izjavio je da će Pirate Bay pronaći način da funkcioniše koliko god puta pokušavali da ga ugase: "Svaki put kad ugasite Pirate Bay, mi ćemo se umnožiti".

http://www.youtube.com/watch?v=Wu2ztrpksM8

(index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track