SAZNAJTE SVE O SVOM ANDROIDU: Ovo su tajni kodovi koji će otkriti šta sve vaš aparat može da radi
Foto: Profimedija

Saveti

SAZNAJTE SVE O SVOM ANDROIDU: Ovo su tajni kodovi koji će otkriti šta sve vaš aparat može da radi

Tech -
Moguće je da od zavisnosti vašeg modela rade samo neki od kodova, a koristeći njih korisnici mogu i da otključaju neke od tajnih opcija

Korisnici androida mogu da nađu u ovom tekstu tajne kodove za koje većina nikada nije ni čula, a možete da saznate sve o vašem android telefonu ili uradite neke stvari za koje niste ni znali da su moguće.-Kako pronaći IMEI broj android telefona?-Kako pronaći sve informacije o android telefonu i njegovoj bateriji?-Kako vratiti na fabrička podešavanja android telefon?-Kako formatirati andorid telefon?-Kako nadgledati GTalk na andorid telefonu?-Kako proveriti podešavanja kamere na android telefonu?-Kako promeniti podešavanja na End tipki na android telefonu?-Kako promeniti podešavanja Power tipke na android telefonu?-Kako direktno isključiti android telefon?-Kako napraviti backup android telefona?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

-Kako napraviti backup slika, klipova, muzike itd sa vašeg android telefona?-Kako ući u service mode na android telefonu?-Kako testirati bluetooth na android telefonu?-Kako testirati GPS na android telefonu?-Kako testirati WLAN na android telefonu?-Kako testirati Wireless LAN na android telefonu?-Kako proveriti MAC adresu na android telefonu?

Android - otkrite tajne kodoveOvo je namenjeno za ljude koji se ne razumeju baš u ove stvari da bi izbegli da budu prevareni tokom kupovine nekog android uređaja ili popravke. Ovi kodovi će da rade za skoro sve android telefone, ali moguće je da od zavisnosti vašeg modela budu radili samo neki a koristeći njih korisnici mogu i da otključaju neke od tajnih opcija svog telefona. Bitno je reći da kodove koristite na vašu odgovornost i ne odgovaramo ukoliko dođe do gubitka nekih fajlova.* IMEI brojKod : *#06#Ovaj kod će da prikaže vaš IMEI (International Mobile Equipment Identity) broj / kod vašeg uređaja.

* Sve informacije o android telefonu i njegovoj baterijiKod: *#*#4636#*#*

* Resetujte telefon na fabrička podešavanjaKod: *#*#7780#*#*

* Formatirajte vaš telefonKod: *2767*3855#Ovo će formatirati vaš telefon, ovu opciju koristite na vaš lični rizik.

* GTalk NadgledanjeKod: *#*#8255#*#*

*Podešavanje kamereKod: *#*#34971539#*#*Ovo će da prikaže sva podešavanja vaše kamere na telefonu.

* End Call/Power tipkaKod: *#*#7594#*#*Jedan od najzanimljivijih. Ovim kodom možete da promenite “End Call / Power” funkicju tipke. Po defaultu, ukoliko duže držite pritisnutu tipku pokazaće vam se novi ekran i ponuditi da izaberete neku od opcija Silent mode, Mute mode, Data Network mode, Flight mode i Power off. Možete da promenite to koristeći ovaj kod. Možete da omogućite da direktno isključujete vać telefon bez posebne navigacije i potvrde za to.

*Backup ModKod: *#*#273283*255*663282*#*#*Ovaj kod će da vam omogući da napravite backup slika, klipova, muzike itd sa vašeg android telefona.

*Service ModKod: *#*#197328640#*#*Ovaj kod vam omogućuje da uđete u Service mod i vršite razne testove i menjate podešavanja.

*WLAN, GPS i Bluetooth TestKod: *#*#232339#*#* ili *#*#526#*#* ili *#*#528#*#*

*WLAN test (Koristite “Menu” tipku da započnete niz testova)Kod: *#*#232338#*#*

*Ovaj kod ce da prikaze WiFi MAC adresuKod: *#*#1472365#*#* OR *#*#1575#*#*

*Ovaj kod se koristi za GPS testKod: *#*#232331#*#*

*Koristit ovaj kod za Bluetooth testKod: *#*#232337#*#*

Koristite ovaj kod za proveru vaše Ram memorijeKod: *#*#1111#*#*

(web-saveti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track