(VIDEO) KAKO JE MOGAO DA ZNA: Pogledajte, pisac davne 1976. predvideo mobilne telefone i internet!
Foto: Printscreen

Opisao u detalje

(VIDEO) KAKO JE MOGAO DA ZNA: Pogledajte, pisac davne 1976. predvideo mobilne telefone i internet!

Tech -
Imaćemo uređaje koji će nam omogućiti slanje mnoštvo informacija našim prijateljima. Oni će moći da nas vide i mi njih preko tih uređaja. Razmenjivaćemo fotografije, podatke, knjige i ostalo - predvideo je Artur Klark

Intervju poznatog pisca naučne fantastike Artura Klarka u kome je 1976. godine predvideo digitalno doba, procureo je u javnost ovih dana.

Detaljno je opisao kako će u budućnosti izgledati komunikacija.

- Imaćemo uređaje koji će nam omogućiti slanje mnoštvo informacija našim prijateljima. Oni će moći da nas vide i mi njih preko tih uređaja. Razmenjivaćemo fotografije, podatke, knjige i ostalo - predvideo je slavni pisac.

Opisao je da će savršeni uređaj biti ekran visoke rezolucije sa tastaturom, koji će se koristiti za razmenu informacija. Moći ćemo da šaljemo poruke prijateljima usred noći, a oni će ih moći da ih vide kad se probude.

Na tom uređaju moći će da saznaju razne informacije: raspored letenja aviona, cene u supermarketima, pronaći knjige koje ste oduvek želeli da pročitate, čitate vesti, opisao je Klark u detalje kako će sve izgledati.

Klark je takođe predvideo smrt štampanih medija, mogućnost rada sa bilo koje lokacije, kao i učestvovanje u društvenom životu pomoću kompjutera.

Artur Klark je kultni autor naučne fantastike, a svetsku slavu je stekao romanom "2001: Odiseja u svemiru", koji je kasnije dodatno proslavio istoimeni film Stenlija Kjubrika.

http://www.youtube.com/watch?v=D1vQ_cB0f4w

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track