PAZITE, PLJAČKAJU VAS NA SMAJLIJIMA: 1.600 evra mora da plati zbog smeška u porukama!
Foto: AP/Ilustracija

Vodite računa šta šaljete

PAZITE, PLJAČKAJU VAS NA SMAJLIJIMA: 1.600 evra mora da plati zbog smeška u porukama!

Tech -
To je pljačka. Smajliji su na alatnoj traci telefona - nisu aplikacije i nisu skinuti s interneta. Želim ovim slučajem da upozorim druge. To je potpuno neprihvatljivo, navodi Kroken

Britanka Pola Kokren se potpuno šokirala kada joj je stigao račun za mobilni telefon, a u nadi da je u pitanju greška, pozvala je opetarera, ali je sačekalo neprijatno iznenađenje.

"Prvi račun u novembru bio je 100,92 funti, ali sam to pripisala tome da sam moiblni tog meseca koristila više nego inače. Paket na koji sam pretplaćena podrazumeva neograničeni broj poruka pa sam pomislila da sam iskoristila više minuta u razgovorima", priseća se Kokren.

Nazvala je britanskog mobilnog operatera EE kako bi se požalila, a račun za decembar je iznosio 449 funti. Iz kompanije su joj rekli da je bilo dosta slika u prilozima poslanih tekstualnih poruka.

"Ali ja sam znala da to nije u redu jer nisam imala puno slika na telefonu, a sigurno ih nisam slala kao poruke. Savetnik mi je onda objasnio da se radi o emotikonima. Nisam mogla da verujem", navodi ona.

Ukupan iznos iznosio je tako 1.200 funti, odnosno oko 1.600 evra.

"To je pljačka. Smajliji su na alatnoj traci telefona - nisu aplikacije i nisu skinuti s interneta. Želim ovim slučajem da upozorim druge. To je potpuno neprihvatljivo", kaže Kroken.

Operater mobilne telefonije EE rekao je za BBC da je gospođa Kokren slala emotikone u obliku MMS poruka, a to ne ulazi u njenu mesečnu tarifu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track