UPOZORENJE ZA KORISNIKE ANDROIDA: Ove 3 aplikacije će uništiti vaš telefon! Proverite da li ih imate
Foto: Profimedija

Oprez

UPOZORENJE ZA KORISNIKE ANDROIDA: Ove 3 aplikacije će uništiti vaš telefon! Proverite da li ih imate

Tech -
Problemi počinju tek nakon što korisnici preuzmu dodatne aplikacije kako bi se prikrio uzrok problema

Pametni telefoni neizostavan su deo svakodnevice. Ali, sa sobom nose i niz opasnosti koje im prete, a samim tim i njihovim vlasnicima. Za Android operativni sistem tri aplikacije koje su dostupne na Google Play, mogu biti posebno štetne.

Prije nego što je Gugl postao svestan opasnosti koju predstavljaju aplikacije "Durak Card Game", "Russian History" i aplikacija koja oponaša IQ test na ruskom jeziku, one su već dostigle nivo popularnosti koju ima već daleko poznati "Candy Crush".

Popularnost aplikacija dovela je do toga da milioni korisnika dožive probleme zbog masovnog iskakanja tzv. pop-upsa, odnosno pop-ap prozora.Nakon što korisnici preuzmu i instaliraju aplikacije, one bi "sačekale" pre nego što napadnu. Naime, problemi počinju tek nakon što korisnici preuzmu dodatne aplikacije kako bi se prikrio uzrok problema. Spomenuti pop-up prozori korisnicima uporno predlažu preuzimanje štetnih aplikacija koje dodatno zagušuju pametni telefon i sakupljaju privatne podatke korisnika.

Liz Markman iz Gugla izjavila je da su tri aplikacije povučene s Google Play, ali sumnja se da milioni korisnika još imaju problema s pop-up prozorima i da još ne znaju šta te probleme uzrokuje.

http://www.youtube.com/watch?v=scBhwivsSQU

(Dnevno.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track