ČOVEK JE ČOVEKU VUK: Stiven Hoking otkrio najveću pretnju za opstanak čovečanstva

On zna sve

ČOVEK JE ČOVEKU VUK: Stiven Hoking otkrio najveću pretnju za opstanak čovečanstva

Tech -
Verujem da dugoročna budućnost ljudske rase mora biti u svemiru, a kolonizovanjem drugih planeta, osiguraće se opstanak ljudske vrste i života, pojasnio je fizičar

Ono u čemu najviše grešimo i što bih voleo da promenim je ljudska agresivnost. Zbog nje smo možda bili u prednosti u pećinskom dobu, osiguravala nam je pobedu u trci za hranom, skloništem i partnerom, ali danas preti da nas uništi“, smatra Hoking.

Dodao je kako bi nuklearni rat mogao da označi kraj jedne civilizacije, a moguće i ljudske rase i kako se čovekova budućnost nalazi van Zemlje.

„Verujem da dugoročna budućnost ljudske rase mora biti u svemiru, a kolonizovanjem drugih planeta, osiguraće se opstanak ljudske vrste i života“, pojasnio je fizičar i dodao kako je odlazak na Mesec promenio budućnost ljudske rase na načine kojih nismo ni svesni.

„To nije rešilo ni jedan od naših trenutnih problema na planeti Zemlji, ali nam je dalo nove perspektive na njih i kako da gledamo stvari iz novog ugla“, rekao je Stiven po čijem je životu snimljen film Teorija svega. Glumac Edi Redmejn koji ga je tumačio, dobio je Oskara za najbolju mušku ulogu.Stiven Hoking je izrazio svoje oduševljenje mladim Britancem i pružio mu podršku na Fejsbuku: „Čestitam Ediju Redmejnu na osvajanju Oskara za ulogu mene u filmu Teorija svega. Svaka čast Edi, ponosan sam na tebe. SH“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track