VELIKI PROMAŠAJ EPLA: Ukinuli USB port, a na računaru nećete moći da radite dve stvari istovremeno!
Foto: YTPS

Pogrešan korak ka minimalizmu

VELIKI PROMAŠAJ EPLA: Ukinuli USB port, a na računaru nećete moći da radite dve stvari istovremeno!

Tech -
Ovaj port se zove USB-C i sve funkcije koriste se isključivo preko njega. Standardna USB memorija više ne dolazi u obzir

Epl je skoro na tržište lansirao svoj novi "MacBook". Prethodni model "MacBook Air" sada izgleda kao komad zastarele tehnologije. Ali, sa naslednikom prošlog Mekbuka otišle su i neke bitne funkcije. Naime, novi računar sa strane ima samo jedan port i to je to.Ovaj port se zove USB-C i sve funkcije koriste se isključivo preko njega. Standardna USB memorija više ne dolazi u obzir. Preko ovog porta računar se puni, priključuju se svi spoljni uređaji, a služi i kao video izlaz.

Iako je ovo još jedan korak poznate kompanije ka minimalizmu, ovde se javljaju razni problemi. Ako računar ima samo jedan port, onda nećete moći da punite računar i priključite spoljnu memoriju bez produžnog adaptera, što nikako nije praktično, piše Tekkranč.Podsetimo, Epl je šokirao javnost još 1998. godine kada su sa svojih uređaja izbacili ulaz za diskete, a njega su zamenili ulazom za diskove i dva USB porta. Blu rej tehnologija nikada nije ni zaživela na Eplovim uređajima.

http://www.youtube.com/watch?v=-USIPubiVYI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track