(FOTO, GIF) Ove stvari nikako ne smete da tražite na Guglu!
Foto: Profimedija

Oprez

(FOTO, GIF) Ove stvari nikako ne smete da tražite na Guglu!

Tech -
Šta ako u pretragu upišete nešto što vas zanima i kao rezultat dobijete članke ili slike iz noćnih mora

Gugl je verovatno najbolja ''stvar'' koja se desila internetu od njegovog nastanka. Najveći veb pretraživač koriste apsolutno svi, od 7 do 77 godina starosti.

Ali šta ako u pretragu upišete nešto što vas zanima i kao rezultat dobijete članke ili slike iz noćnih mora?Pogledajte u nastavku šta ne treba upisivati u Gugl.

"Young boys strip"

Zato što policija nikad nije čula "Hteo sam da kupim dres Young Boysa, fudbalskog kluba iz Švajcarske".

"Google"

Ako ukucate Google u Gugl verovatno se ništa loše neće desiti, ali šta ako ipak hoće? Šta ako se internet uruši u sebe kao u neku ogromnu crnu rupu?

"Elephantiasis"

Prema Vikipediji Elephantiasis je oboljenje od kojeg se koža stvrdne, naročito u predelu muških genitalija. Ovo vas neće pripremiti za serijal fotografija u Gugl Slike.

"Tub Girl"

Slika "Tub Girl" se može opisati kao vizuelno oružje - jpeg koji se koristi za trolanje tema po forumima. Ako ovu sliku nikad niste videli - blago vama!

Amputacije, abortusi, tumori, kastracije...

Kada su u pitanju ovakve stvari Gugl nema milosti. Srećom po vas većina vas ne radi novinarski posao da mora tražiti adekvatnu ilustraciju i da gleda stvari od kojih ćete izgubiti apetit i dobiti noćne more.

"Bomb Instructions"

Verovatno kada god neko ukuca "bomb instructons" u Gugl, negde se upale crvena svetla. Prošle godine su u SAD-u specijalci upali u stan jer je žena tražila pretis lonac, muž ruksak, a sin informacije o Bostonskom bombaškom napadu.

Stvari koje morate uraditi pre tridesete

Ne ukucavajte ovo osim ako niste skakali bandži džamping u Zimbabveu, rvali se s krokodilom u Australiji, zaradili milion evra, igrali za svoju fudbalsku reprezentaciju, popeli se na Everest, spustili se niz Amazon...

Bol u grudima, leđima, stomaku...

Internet radi na principu da su najbizarnije stvari ujedno i najčitanije. Tako do izražaja dolaze stvari koji se dešavaju u jednom od hiljadu slučajeva. Tako da ne bi sebi dijagnostifikovali smrt za nekoliko meseci bolje se posavetujte sa pravim doktorom.

Vaše ime

Postoje dva ishoda: ili da Gugl neće ništa naći i da tako shvatite da vas "nema na mapi" ili da će odnekud izleteti vaša golišava slika, koju je na internet objavio ljutiti bivši momak ili devojka.

(RadioSarajevo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track