OPET MI JE PRAZNA BATERIJA, A NEMAM PUNJAČ: Ovu rečenicu možda više nećete izgovarati!
Foto: Profimedia

Energija senzora

OPET MI JE PRAZNA BATERIJA, A NEMAM PUNJAČ: Ovu rečenicu možda više nećete izgovarati!

Tech -
Postoji mogućnost da ćete uskoro moći da napunite svoj mobilni uređaj preko wifi mreže

Koliko puta ste se našli u situaciji da ste ceo dan u gradu, zauzeti, baterija na telefonu vam se ispraznila, a vi nemate punjač?

Postoji mogućnost da ćete uskoro moći da napunite svoj mobilni uređaj preko Wifi mreže.

Korisnici standardnih punjača za mobilne telefone se polako mogu pozdraviti sa njima, jer su naučnici sa Vašington univerziteta uspešno testirali WiFi punjenje.

S obzirom na to da je broj uređaja koje svakodnevno koristimo sve veći, kao i da se Internet of Things sve više razvija, logična je stvar da bi trebalo da se pronađe i elegantnije rešenje za punjenje istih.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Naučnici su na različite uređaje povezali senzore koji su u mogućnosti da primaju Wi-Fi signale i pretvaraju ih u energiju za punjenje baterije.

Tim naučnika sa Vašington univerziteta želeo je da ovaj sistem integriše na već postojeću Wi-Fi infrastrukturu, pa je dovoljno da ruteri dobiju softverski update kako bi radili i kao punjači, i kao normalni ruteri.

Za sada ova tehnologija nije dostupna velikom broju ljudi, ali već sada dosta obećava. Ovo je takođe najbolje bežično punjenje koje je do sada prikazano.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

(Mashable.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track