OVO SU SUPER SAVETI: 10 stvari koje niste znali da možete da radite na Guglu

Praktično

OVO SU SUPER SAVETI: 10 stvari koje niste znali da možete da radite na Guglu

Tech -
Nikad dosta kul trikova koje možemo da iskoristimo dok surfujemo Internetom

Danas većinu svog vremena provodimo na Internetu, a ni ne znamo za sve trikove koje Gugl krije. Postoje mnoge opcije koje vam mogu olakšati pretragu ili vam jednostavno ubiti vreme ako tražite nešto za zabavu.

1. Gugl Translejt

Gugl translejt često koristimo kada hoćemo nešto da prevedemo, ali da li ste znali da možete i da nacrtate neko slovo ili reč da bi ga servis preveo, uglavnom na engleski. Samo kliknite olovku koja se nalazi u donjem levom uglu. Dobar dodatak za one koji se služe recimo kineskim, japanskim ili arapskim pismom.

2. Brojač kalorija

Većina stvari će vam biti od ruke ako pretražujete na engleskom jeziku. Ukolite guglujete, na primer, "Fries vs Chips" (pomfrit ili čips) izaći će vam uporedna tabela ovih proizvoda tj. koliko kalorija nosi jedna, a koliko druga hrana. Možda se tako odlučite za onu manje kaloričnu. 3. Tajmer

Napišite za koliko minuta želite da vam zvoni Gugl i on će to zaista uraditi, baš kao sat. Da biste došli do tajmera samo ukucajte Timer u pretraživaču.4. Fontovi

Ako vam treba neki novi font, idite na Google Fonts gde možete besplatno da skinete onaj koji želite na vaš kompjuter.5. Fudbal

Ako ukucate ime fudbalske lige koju pratite, na Guglu će vam odmah izaći raspored utakmica koje uskoro treba da se odigraju. Doduše, ovo ne važi za domaće lige, ali ako pratite Premijer ili Ligu šampiona, bićete u toku.6. Atari

Ukucajte "Atari Breakout" i igrajte Atari. Proleteće vam vreme uz ovu igricu.

7. Provirite u svetske galerije

Ukoliko ste umetnički nastrojeni, Google Art Project vam omogućava pregled mnogih umetničkih slika u visokoj rezoluciji, iz više od 600 galerija širom sveta. Primera radi, ako ukucate "Belgrade" izaći će vam slike Nadežde Petrović i drugih naših umetnika.

8. Doodles

Odmah kad izađete na Gugl, kliknite na "I'm feeling lucky" i videćete sve Gugl logoe do sad tj. "doodles", od 1998. do danas.

9. Svemir

Google Sky koristi fotografije NASA i specijalnih teleskopa koji pružaju pogled u svemir, tako da možete istraživati galaksije i naučiti usput dosta toga.

10. Putovanje kroz Srednju zemlju

Ako ste ljubitelj Gospodara prstenova ili Hobita , ovo je prava stvar za vas. Gugl je postavio ovaj sajt da bi obeležio trilogiju Hobit i omogućio svima da pogledaju izbliza bitke i priče Tolkinovih junaka.

(Buzzfeed)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track