(VIDEO) SAMO ZA ONE KOJI SU SE POKAJALI: Ovako izgleda lasersko skidanje tetovaža

Zraci ubijaju pigment

(VIDEO) SAMO ZA ONE KOJI SU SE POKAJALI: Ovako izgleda lasersko skidanje tetovaža

Tech -
Iako su tada mislili da je to dobra ideja, mnogi se nakon tetoviranja predomisle

Tetovaže su danas gotovo neizostavni deo imidža, ali neretko se dešava da se posle određenog vremena pojedinci pokaju zbog njih, pa žele da ih uklone. Danas se to radi laserski. Skidanje zavisi od čoveka do čoveka, od starosti tetovaže, od boje kao i od dela tela. Naravno, najvažnije je naći dobro i sigurno mesto u kome ćete se podvrgnuti ovom procesu. Kao što je potrebno dobro razmisliti pred svako tetoviranje tako treba učiniti i kada se skida tatu.

Inače, već na samom početku, kada se na koži pojavi tetovaža, samo telo reaguje i hoće da je se otarasi jer je prepozanje kao nešto nepoznato. Bela krvna zrnca žele da uklone pigment tj. mastilo od tetovaže. Međutim, to nije tako lako jer su krvna zrnca mnogo manja od ćelija mastila.

Kod starih tetovaža dolazi do dubljeg propadanja pigmenta te tetovaža može malo izbledeti. Jedino crvena i žuta boja nakon 20-ak godina većim delom nestanu. Kako bi se tetovaža uklonila uspešno i bez posledica po kožu i zdravlje potrebno je da laser ima kratki impuls. Laserski impuls se meri nanosekundama. Za to vreme laser razvije temperaturu od nekoliko stotina stepeni celzijusa, a posebno razvijen sistem hladjenja ohladi kožu tako da sam proces pacijent oseća kao peckanje. Većini pacijenata nije potrebna anestezija a ukoliko je potrebno, moguća je lokalna. 30 dana nakon tretmana vide se početni rezultati koji budu bolji vremenom. Najranije uklanjanje tetovaže je moguće nakon godinu dana od tetoviranja. Toliko vremena je potrebno da se pigment u koži stabilizuje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track