ONA JE ČISTI GENIJE Nikol (12) na IQ testu osvojila 162 boda! Bolja od Ajnštajna i Stivena za 2 boda
Foto: Printskrin Tviter

Skromna devojčica

ONA JE ČISTI GENIJE Nikol (12) na IQ testu osvojila 162 boda! Bolja od Ajnštajna i Stivena za 2 boda

Tech -
Devojčica objašnjava da je bila u šoku kada je saznala rezultat testa. Nisam to očekivala, rekla je Nikol

Nikol Bar je 12-godišnja devojčica iz Engleske koja je na IQ testu osvojila neverovatna 162 boda – dva boda više nego što su postigli Albert Ajnštajn i Stiven Hoking.

Devojčica objašnjava da je bila u šoku kada je saznala rezultat testa. „Nisam to očekivala“, rekla je Nikol.Njena majka Doli Baklend je izjavila: „Još kada je bila mala devojčica uočavala je greške u knjigama i časopisima. Ona je srećna, vesela devojčica koja uvek sebi daje više domaćih zadataka“.

Britanski mediji pišu kako je Nikol rešavala kompleksne matematičke zadatke još sa deset godina. Voli da čita, peva i glumi.

Pre dva meseca, dvoje dece je postiglo takođe savršen rezultat. Desetogodišnji Ahil Juher iz Blekburna i 13-godišnja Neha Remu. Inače, manje od jedan odsto ispitanika postigne maksimalni rezultat.

Mensa, međunarodna organizacija koja okuplja natprosečno inteligentne ljude, ima više od 120.000 članova širom sveta. Kako biste postali član Mense, morate ostvariti izuzetno visoke rezultate na IQ testu.

Kako navodi En Klarkson, predstavnica Mense, Nikolini rezultati svrstavaju je u sam vrh populacije kad je reč o inteligenciji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track