ON JE NAJVEĆI CAR NA SVETU: Čovek koji je kupio Gugl i bio vlasnik nekoliko minuta pukom srećom!
Foto: Profimedija

Neverovatno, ali istinito!

ON JE NAJVEĆI CAR NA SVETU: Čovek koji je kupio Gugl i bio vlasnik nekoliko minuta pukom srećom!

Tech -
Ved je u početku mislio da je u pitanju nekakav kvar, ali je odlučio da isproba svoju sreću kupovinom sajta. Na njegovo iznenađenje transakcija je prošla, a njega je najposećeniji veb sajt koštao 7.92 funte ili 12 dolara

Da li ste ikada guglali sebe, odnosno svoje ime? Naravno da jeste, svako je. E pa ovaj momak je guglao Gugl i završio tako što je postao vlasnik najveće kompanije na svetu, Gugla lično, makar samo na nekoliko minuta.Semi Ved je gledao svoja posla na Gugl Domejn, guglovom sajtu za kupovinu domena - kada je primetio da je Google.com odjednom postao dostupan za kupovinu.Ved je u početku mislio da je u pitanju nekakav kvar, ali je odlučio da isproba svoju sreću kupovinom sajta. Na njegovo iznenađenje transakcija je prošla, a njega je najposećeniji veb sajt koštao 7.92 funte ili 12 dolara. Nije bio toliko loš dan na poslu ni po čijim standardima, pa je čak i suosnivač Gugla Lari Pejdž bio imresioniran.Ved je ispričao: "Nekada sam radio u Guglu, pa sam navikao da šnjuram po njemu. Kada sam ukucao domen google.com bio sam šokiran da je slobodan za kupovinu. Mislio sam da je u pitanju nekakva greška, ali sam uspeo da kupim."

foto: AP
foto: AP

Kao ponosni i slučajni novi vlasnik Gugla, Ved je počeo da prima interne informacije o kompaniji, ali ih je prosledio direktno Guglovom bezbednosnom timu. Na žalost po Veda, kad je to uradio, saznalo se šta se dogodilo sa domenom, oni su otkazali transakciju rekavši da je već neko kupio sajt.Ako postoji lekcija koju treba da naučite iz ovog primera, to je da ako ikada slučajno postanete vlasnik najposećenijeg sajta na svetu, verovatno ne biste trebali da im kažete - ko zna šta je sve mogao da sazna da je samo držao jezik za zubima!

(Business Insider)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track